Nieuws

Noorderbreedte nodigt ouderen uit voor kerstmarkt



Noorderbreedte-02.jpg

Afgelopen donderdag organiseerde de Noorderbreedte in Veendam haar jaarlijkse kerstmarkt. Op de kerstmarkt stonden verschillende kraampjes. De leerlingen hebben ook ouderen uit de buurt uitgenodigd. De bezoekers konden kerstspullen kopen, snert eten, kniepertjes kopen, er was een verloting en voor de kinderen een snoeprad en touwtjes trekken.

De leerlingen hebben dit jaar kerstkaartjes geschreven met een uitnodiging voor de kerstmarkt gericht aan de ouderen in de Meridiaan. Ze hebben dit gedaan in het kader van ‘Een tegen eenzaamheid’. De uitnodigingen zijn verspreid door de leerlingen van groep 8. Het was voor het eerst dat de school dit heeft gedaan. Het was daarom extra leuk om te zien dat veel ouderen gehoor gaven aan de uitnodiging en even kwam kijken op de kerstmarkt. De snert is dan ook massaal goedgekeurd.

Noorderbreedte-01.jpg

Zoals elk jaar stond de peuteropvang van Kids First ook op de kerstmarkt. Voor het eerst stonden er in samenwerking met andere organisaties ook andere kraampjes. In samenwerking met de Knutselkeet was er een tafel waar alle kinderen konden knutselen. Verder was Madelies B.V. aanwezig om de gezinsklas in Veendam onder de aandacht te brengen.