Nieuws

Jaarvergadering commissie huurzaken Acantus3C4A6378.JPG

Door Bert Woltjes

Donderdagavond was er in Hotel Parkzicht te Veendam een jaarvergadering van de Commissie Huurzaken waar ongeveer 80 belangstellenden op af kwamen. Anita Tijsma, bestuurder van Acantus, legde uit via een PowerPointpresentatie dat Acantus de komende jaren fors gaat investeren in hun woningbestand zoals in Plan-Noord waar 500 woningen zullen worden verduurzaamd naar een A-energielabel en tevens 100 woningen in de Cohenstraat en Stoppelmanstraat in Wildervank.

3C4A6388.JPG

Verder zullen in Wildervank in de 11e Laan 16 woningen worden gebouwd naar voorbeeld van de woningen in Bareveld, waar de komende jaren nog eens 24 woningen worden gebouwd. Ook worden er 60 portiekwoningen aan Straat Bali verbeterd.
En aan het Lloyds Terras 50 appartementen gebouwd.

3C4A6403.JPG

Er was ook een afvaardiging uit Winschoten aanwezig, en kwamen huurders aan het woord. Na afloop was er een stamppotbuffet en daarna nog een koffie-borreluurtje.

3C4A6424.JPG

Acantus is een woningcorporatie met een woningbezit van ongeveer 13.000 huurwoningen in Noordoost- en Oost-Groningen. Met zo'n 170 medewerkers, verdeeld over de afdelingen Vastgoedsturing & Bedrijfsvoering, Vastgoed en Wonen, werkt men hard aan alles wat met wonen in onze wijken, dorpen, buurten en straten te maken heeft. Op dit moment staan er bij Acantus in Veendam 1326 woningzoekenden ingeschreven, waarvan 503 actief en 98 met voorrang.


Fotoalbum: