Aeolus zet Hoogersmilde met moeite opzij

DSC_6609.JPG

De handbalsters van Aeolus kenden uit bij Hoogersmilde een moeizame 1e helft en keken halverwege tegen een minieme achterstand aan (9-8). De gasten uit Wildervank wisten echter in de 2e helft de bakens tijdig te verzetten en trokken het duel alsnog met 16-20 over de eindstreep.

Aeolus kon in dit treffen geen beroep doen op Sharon Hollemans en Anne Perdok en liet om die reden jeugdspeelster Leona Hut en Kimberley Smits aansluiten.

De thuisploeg zat (gekeken naar de ranglijst), nog op het vinketouw met slechts 4 punten achterstand op de koploper. Dat werd dan ook direct na het 1e fluitsignaal duidelijk. De Wildervanksters kenden wel een redelijk begin, maar de thuisformatie wist goed in het spoor van de gasten te blijven. De ploeg uit Wildervank had , via een tussenstand van 2-4, in de 20e minuut bij 4-6 nog wel het initiatief, maar gaf dat in het laatste deel van de 1e helft volledig uit handen. Slordige passing en onnodig balverlies leidden ertoe dat een goed spelend Hoogersmilde in die laatste 10 minuten voor de rust de bovenliggende partij werd. Te weinig druk op de bal na omschakeling bracht Aeolus in een lastig parket en zo stond de Oost-Groninger formatie bij het rustsignaal op een 9-8 achterstand.

In de rust hamerde trainer/coach René Zuidema nogmaals op de gemaakte afspraken voorafgaand aan de wedstrijd en liet de ploeg in de 2e helft starten met een gewijzigd aanvalsconcept.

Met die opdrachten in het achterhoofd wisten de gasten uit Wildervank het treffen binnen 10 minuten te laten kantelen. Met Hedy Oostenbrink, Daniëlla Zuidema en Elsa Brouwer als aanjagers stond het in de 40e minuut10-12. Hoekspeelsters Laura Hofstede en Danique de Groot kwamen nu vaker los van de dekking en met het inbrengen van Chantal Kampijon wist Aeolus nog wat meer druk te zetten op de defensie van de tegenstander. Op de cirkel zag men kans om Kimberley van der Laan vaker te vinden en bij Hoogersmilde kwam men af en toe in de problemen met het afstoppen van de Aeolus opbouw. Dat Aeolus halverwege de 2e helft niet meer afstand wist te nemen van de Drentse equipe had de laatste te danken aan uitstekend keeperswerk. Regelmatig wist Aeolus een speelster vrij voor het doel te krijgen maar strandde meerdere keren op de uitstekende doelvrouw van Hoogersmilde. Gelukkig voor de gasten kende ook Anne Pater een prima optreden in de 2e helft en voorkwam daarmee dat de thuisploeg het gat wist te dichten. Aeolus liep langzaam nog wat verder uit en wist bij het laatste fluitsignaal dat met een eindstand van 16-20 de ongeslagen status nog even in stand zou blijven. Komende zondag volgt in de Wildervanckhal het treffen tussen de nummers 1 en 2 in de competitie. Dat treffen met Actief Paterswolde is wel iets om naar uit te zien.

scores Aeolus; Daniëlla Zuidema (6x), Hedy Oostenbrink (5x), Elsa Brouwer (4x), Kimberley van der Laan (3x) en Laura Hofstede (2x).