Dames Aeolus maatje te groot voor rode lantaarndrager

DSC_6646.JPG

De handbalsters van Aeolus kregen in de 7e competitieronde bezoek van HVR'97 uit Roden. Ondanks prima verweer van de gasten werd al snel duidelijk dat het verschil tussen de koploper en de nummer laatst van de competitie te groot was.

Vooraf had trainer/coach René Zuidema zijn ploeg laten weten dat er van onderschatting geen sprake kon zijn, ondanks het verschil op de ranglijst. Die boodschap sorteerde prompt effect. Aeolus startte scherp, stond na 10 minuten al op 7-2, en liep vervolgens via 15-3 uit naar een ruststand van 18-5. Bij de thuisploeg had vrijwel iedereen een bijdrage in de treffers en HVR had grote moeite om ruimte te vinden in de Wildervankster dekking. Hoekspeelsters Laura Hofstede en Danique de Groot lieten zich gelden, en op de cirkel waren Kimberley van der Laan en Elsa Brouwer meer dan eens een plaaggeest voor de Roder defensie. De thuisploeg wist daarbij ook in de snelle omschakeling regelmatig de vrijstaande speelsters te vinden en liet daarmee het verschil vlot oplopen. In de laatste tien minuten van dat 1e bedrijf hanteerde Aeolus een andere aanvalsvariant en ook daarin wist de formatie uit Wildervank regelmatig succesvol te zijn.

DSC_6644.JPG

In de 2e helft trok Aeolus die lijn nog even door tot 23-8 in de 40e minuut, maar vanaf daar slopen er wat kleine slordigheden in de ploeg. Op zich verklaarbaar, de druk was er uiteraard allang vanaf, en dat ging halverwege de 2e helft wat ten koste van de concentratie. De gasten uit Roden wisten daar een aantal keren prima van te profiteren en lieten daarbij een handvol fraaie treffers optekenen. Maar het slotakkoord was weer voor de thuisploeg. Aan de hand van Hedy Oostenbrink en Daniëlla Zuidema gaf de Oost-Groninger formatie nog even gas en haalde met een duidelijke 32-14 overwinning het eindsignaal. Daarmee nam de ploeg iets meer afstand van de achtervolgers die dit weekend in hun wedstrijden wat punten lieten liggen.

scores Aeolus; Daniëlla Zuidema (9x), Hedy Oostenbrink (8x), Elsa Brouwer (4x), Kimberley van der laan en Danique de Groot (ieder 3x), Chantal Kampijon en Laura Hofstede (ieder 2x), Sharon Hollemans (1x)