Nieuws

Bouwvergunning rond voor 'wietfabriek' in Veendam



3C4A5623.jpg

Door Bert Woltjes

In Veendam verwacht een groep ondernemers uit Oost-Groningen binnenkort te beginnen met de bouw van een grote fabriek aan de Siriusweg/Hoek Castorweg   op bedrijventerrein Dallen II. Quati is omgedoopt tot Q farms − blowing minds, waarbij de Q staat voor quality . De bouwvergunning is inmiddels rond, zegt ondernemer Jakob Zwinderman uit Oude Pekela. Het project vergt een investering van  ruim 30 miljoen euro en levert ca. 60 banen op.

3C4A5613.JPG

Met de proef wil de overheid onderzoeken of legalisatie van wiet en hasj mogelijk is. In Nederland wordt het gebruik van deze softdrugs al decennialang gedoogd. Verkoop in coffeeshops mag, maar de bevoorrading is officieel verboden, evenals het kweken. Juridisch een lastige situatie, die criminelen volop mogelijkheden biedt grote winsten te maken met de handel.

3C4A5616.JPG

In tien gemeenten worden de coffeeshops voor een periode van vier jaar bevoorraad met legale en gecontroleerde wiet. Landelijk doen zeventig coffeeshops mee aan de proef ‘gesloten coffeeshopketen’. De aangesloten ‘wietfabrieken’ staan onder strenge controle van de overheid en het is de bedoeling dat ze een kwaliteitsimpuls geven aan wiet en hasj. De verkoop gaat volgend jaar van starstart.

Bron: https://detevredenrookster.nl