Nieuws

Mad Science op obs Noorderbreedte



03-Image.jpeg

Op maandag 14 november is er op de Noorderbreedte in Veendam een wetenschap en techniek dag georganiseerd in de vorm van een Mad Science feestje. De professoren van Mad Science kwamen  op  de obs Noorderbreedte  om met alle leerlingen aan de slag te gaan met gave proefjes en experimenten. De dag is georganiseerd met behulp van het project Tijd voor Toekomst om de talentontwikkeling bij leerlingen te stimuleren.

02-Image.jpeg

De leerlingen hebben zo kennis kunnen maken met wetenschap en techniek. De leerlingen hebben de gehele dag allerlei workshops gedaan. Zo hebben de leerlingen bijvoorbeeld een vulkaan nagemaakt met behulp van een chemische reactie, hierbij hebben ze tegelijkertijd geleerd over de verschillende aardlagen van de aarde. Verder werd er een Mad Science show gegeven, waarin een professor met behulp van verschillende wetenschappelijke trucjes een spectaculaire show neerzette. 

01-Image.jpeg

Aan het eind van de dag waren ook de ouders van alle leerlingen op school welkom om de dag knallend af te sluiten. Er werd namelijk buiten een raket gelanceerd! De reacties van alle leerlingen waren erg positief, het was een geslaagde dag.