Nieuws

Parkeren Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank3C4A5430.JPG

Door Bert Woltjes

Afgelopen donderdagmiddag 10 november heeft voorzitter Henk Robben van het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank een brief aangeboden aan een vertegenwoordiger van de gemeente Veendam.

De gemeente Veendam is voornemens om op het terrein van de voormalige C.W. Lubberschool een bouwkavel gereed te maken voor een vrijstaande woning. En het bestaande parkeerterrein van de Protestantse kerk uit te breiden met een aantal parkeerplaatsen en een looppad aan te leggen ten behoeve van bbezoekers van het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum. Volgens het bestuur heeft een dergelijke looppad/weg totaal geen meerwaarde omdat er weinig gebruik wordt gemaakt van het bestaande parkeerterrein.

3C4A5434.JPG

Bewoners die woonachtig zijn tussen de PKN kerk en voormalige brandweerkazerne van Wildervank, parkeren hun voertuigen regelmatig deels op de stoep en op de rijbaan.

Mochten er wel bezoekers (rolstoelhouders) zijn die gebruik willen maken van het looppad kunnen zij hun weg niet vervolgen door fout geparkeerde voertuigen. Zij moeten dan noodgedwongen gebruik maken van de rijbaan hetgeen gevaarlijke verkeerssituaties oplevert. Om het fout parkeren tegen te gaan, zullen er maatregelen moeten worden genomen door middel van een gele streep, of het instellen van een parkeerverbod.

3C4A5437.JPG

Volgens het bestuur ligt de prioriteit op uitbreiding van extra parkeerruimte bij het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum door middel van een damwand in het Westerdiep zodat bezoekers hun auto`s schuin kunnen parkeren richting de waterkant, daardoor kunnen volgens het bestuur veel meer auto`s worden geparkeerd. Gezien de toename van het aantal activiteiten en evenementen zal het aanbod van geparkeerde auto`s in de toekomst alleen maar toenemen, aldus het bestuur.