Nieuws

Burgemeester en wethouders op bezoek bij jongerencentrum Break!3C4A5411.JPG

Dinsdag  mocht jongerencentrum Break! de Burgemeester en wethouders van gemeente Veendam ontvangen voor een werkbezoek. Hier werd de visie voor jongerenwerk gepresenteerd door jongerenwerk Veendam (de Basis, voorheen Compaen) in samenwerking met ketenpartners. Vertegenwoordigers van politie en scholengemeenschap Winkler Prins schoven aan.

3C4A5405.JPG

Programma
Het programma bestond uit een presentatie over het jongerenwerk, ketenpartners aan het woord en voorbeelden van de geboden jongerenwerk activiteiten.

Doel Door het jongerenwerk als brede basisvoorziening neer te zetten is de verwachting dat er minder specialistische zorg nodig zal zijn. Dichtbij jongeren staan in het jongerencentrum, in de wijken en op school. Elkaar kennen. Jongeren weten waar ze een luisterend oor vinden op elk moment van de dag. Signaleren, korte lijnen, samenwerken en ontzorgen zijn hierin sleutelwoorden.

3C4A5392.JPG

In gesprek
Het programma leverde zinvolle en mooie inzichten, vragen en gesprekken op waarin het belang van jongerenwerk werd uitgelicht. Zowel door jongerenwerk zelf als door de ketenpartners.


Fotoalbum: