Nieuws, Regio

Vekeerswijzer Groningen houdt
fietsverlichtingsactie bij sportverenigingen



fietsverlichting.jpg
 
Het is bijna wintertijd, dus weer vroeg donker. Daarom is het extra belangrijk om je fietsverlichting op orde te hebben. Om hierbij te helpen, gaat Verkeerswijzer Groningen vanaf vandaag fietsverlichtingsacties houden bij sportverenigingen in de hele provincie.
Een speciaal team gaat een middag en avond bij de fietsenstalling of entree staan. Is je verlichting in orde? Dan gauw naar de training. Niet helemaal ok? Dan gaat het team in gesprek over het belang van goede verlichting. Wie geen deugdelijke lampjes op de fiets heeft, krijgt een paar om zo veilig thuis te komen en daarna ook goed verlicht over straat te kunnen.
 
Er hebben zich tien sportverenigingen aangemeld, maar dit aantal kan nog groter worden. De eerste actie werd gehouden op 27 oktober bij V.V. Haren..
 
Verkeerswijzer Groningen voert, met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ieder jaar als de wintertijd in gaat de fietsverlichtingscampagne 'AAN in het donker'. Deze campagne bestaat naast de verlichtingsacties uit: posters langs de weg, een social mediacampagne in het Nederlands en één voor internationale studenten, teksten op het wegdek en verkeerseducatie op scholen.