Handbalsters Aeolus omzeilen lastige klip

DSC_6587.JPG

In de 2e competitieronde wachtte Aeolus een uitwedstrijd in Annen tegen een taai HVA. Na een ruststand van 8-10 leverde een boeiend schouwspel uiteindelijk een 12-16 overwinning op voor de ploeg uit Wildervank.

Nee, hoogstaand was het duel aan beide kanten zeker niet. Oorzaak?, beide opponenten hadden moeite met de defensieve dadendrang bij de tegenstander, waarbij zowel de Drentse equipe als Aeolus met het mes tussen de tanden streden voor elke vierkante meter. Menig HVA en Aeolus aanval strandde om die reden in schoonheid. Dat het desondanks, tot het laatste fluitsignaal, voor de toeschouwers een spektakelstuk bleef, had vooral te maken met de enorme strijdlust die door beide teams aan de dag werd gelegd. Bij Aeolus had men de krappe bezetting op peil gebracht met jeugdspeelsters Zoë van Dijk, Kimberley Smits en Leona . Aanvankelijk ging het scoreverloop nog gelijkop, en zo stond het in de 10e minuut 3-3. Maar halverwege die 1e helft wisten de Wildervanksters, bij 5-7, voor het eerst een miniem gaatje te slaan. Die voorsprong wisten de gasten tot de rust vast te houden en zo stond het halverwege 8-10.

DSC_6593.JPG

Kort na de hervatting zag de Oost-Groninger formatie kans om weg te lopen naar 8-13. In die fase wist de Aeolus defensie tien minuten lang HVA van scoren af te houden. Dat het verschil niet groter werd had de ploeg uit Annen vooral te danken aan een sterk optreden van de HVA goalie. Deze wist met een aantal knappe reddingen haar ploeg niet alleen overeind, maar ook in de wedstrijd te houden. Wat volgde was een duel dat zich kenmerkte door een geweldige wedstrijdmentaliteit aan beide zijden. Agressieve dekking, niet van wijken willen weten, en alles geven voor een goed resultaat, waren bij de contrahenten aan de orde van de dag. Het publiek genoot volop van het tafereel dat zich voor hen ontvouwde. Wederom ging het treffen nu gelijkop, maar de gasten uit Wildervank lieten zich de opgebouwde voorsprong niet meer ontnemen. Met een enorme krachtsinspanning trok Aeolus het treffen uiteindelijk met 12-16 over de eindstreep. Daarmee wisten de Wildervanksters een moeilijke uitwedstrijd in winst om te zetten en koesterden ze beide behaalde punten.

Scores Aeolus; Daniëlla Zuidema (6x), Elsa Brouwer (4x), Laura Hofstede (3x), Hedy Oostenbrink, Danique de Groot en Kimberley Smits (ieder 1x).