Agenda

MaS-markt op 11 oktober 2022 in Van BeresteynDatum: 
dinsdag 11 oktober 2022 18:00

 

_DSC1274.jpg

Op dinsdag 11 oktober a.s. wordt er een MaS-markt georganiseerd in Theater vanBeresteyn in Veendam. Deze markt is opgezet als informatiemarkt. Leerlingen en ouders/verzorgers krijgen dan nadere uitleg over de maatschappelijke stages. Op deze MaS-markt zijn diverse vrijwilligersorganisaties aanwezig, zodat de leerlingen direct met mogelijke stageaanbieders in contact kunnen komen en wordt hen de mogelijkheid geboden z.s.m. te kunnen beginnen aan de stage.

Wanneer en waar
•    Dinsdag 11 oktober 
•    Van 18.00 – 21.00u 
•    Theater Van Beresteyn te Veendam

MaS (Maatschappelijke Stage) is verplicht voor derde klassen
De maatschappelijke stage (MaS) is op de Winkler Prins in het kader van burgerschap een verplicht onderdeel voor alle derde klassen. Voor deze stage moeten de leerlingen minimaal 30 uur stage realiseren bij een non-profit organisatie, d.w.z. een niet commercieel bedrijf. 

Vrijwilligerswerk telt ook
De WP werkt hierbij nauw samen met diverse vrijwilligersorganisaties in de regio en daarbuiten. Veel leerlingen blijken in hun vrije tijd al vrijwilligerswerk te doen. Zij assisteren bijvoorbeeld bij een club of een vereniging of verzorgen in hun vrije tijd (asiel)dieren. Leerlingen mogen dit vrijwilligerswerk vanzelfsprekend gebruiken voor hun maatschappelijke stage. 

Als het niet lukt om een plek te vinden
Wanneer het een leerling niet lukt om een stageplaats te vinden, bemiddelt de school samen met het vrijwilligers steunpunt in Veendam en Menterwolde. Zowel de mentoren als de coördinatoren MaS zullen de leerlingen ondersteunen bij het vinden van een geschikte MaS plek.

Succes aan alle MaS-sers! 
We hopen dat Covid 19 niet opnieuw roet in het eten gooit en wensen al onze Massers een leuke en leerzame stage toe! Succes!