Nieuws

Reünie Café 't Aaierdoppie Veendam goede oude tijdenIMG_4872.jpg

Door Henk Drenth

Vaste bezoekers van het vroegere café/bierlokaal 't Aaierdoppie hebben vaak gevraagd of er een keer een reünie kan worden gehouden. Het was altijd de vraag wie het wel of niet leuk zou vinden. Maar door de jaren heen waren er steeds meer mensen die een reünie leuk zouden vinden. 

Het moest er wel van komen. Martina Bonda, Froukje Zuidema en Annemarie Weelinck hadden de organisatie op zich genomen. Bijna twee jaar zijn ze ermee bezig geweest. Vanwege corona was het lange tijd onzeker wanneer het door kon gaan. Maar zaterdagavond was het dan zover. En werden in het Partycentrum Het Raadhuis te Wildervank volop herinneringen opgehaald.  

IMG_4844.JPG

Bé Wever en André van Gigch hadden in 1990 de deuren van ’t Aaierdoppie geopend. Na 10 jaar ging, na honderden optredens van bands en artiesten, in 2001 de deur van het lokaal definitief op slot. De uitbaters lieten vele regionale en landelijke bands optreden. Waaronder The Happy Tunes, Jan Akkerman, Oscar Benton, Ilse de Lange, Armand, Safari Joe, Barking Dogs, Eelco Gelling, Duo Paul & André en Woody & the Sidemen. 

Froukje zag tijdens de reünie mensen terug die toen nog jong waren. Sommigen hebben elkaar pas na 20 jaar weer teruggezien. Dimitri was als voormalige uitbater van het restaurant Kreta in Veendam goed bekend. Anderen kenden elkaar alleen van de kroeg. Sommigen zijn vrienden voor het leven geworden. 

Er zijn in het Aaierdoppie heel wat stelletjes ontstaan. Waaronder Martina en haar man. Hans Weelinck heeft jarenlang bij het "doppie" achter de bar gestaan, samen met de uitbater.

IMG_4877.jpg
 
Bezoekers van het Aaierdoppie zaten er ook nog wel eens tot in de late uurtjes. En dan gingen ze nog even naar het Griekse restaurant. Een taxi werd besteld voor naar de “Griek”. Maar eigenlijk waren ze al. Met z'n allen, inclusief Bé, schoven ze door de taxi heen het ene portier in en de andere weer uit. Per keer koste dit vijf gulden. Het was dolle pret. De taxichauffeur kreeg er per persoon voor behaald. 

Voormalig raadslid Pieta Loots haalde ook herinneringen op. Zij heeft leuke herinneringen aan Bé. Hij haalde goede bands naar het Aaierdoppie. De Happy Tunes waren daar ook begonnen. Bé Wever is de motor geweest achter de Happy Tunes. 

IMG_4882.JPG

Tijdens de reünie moest er ook een goede band komen. Met The Sidekicks hadden zij een goede band binnengehaald.