Sport

Handbalsters Aeolus kennen vliegende start in competitie

DSC_6576.JPG

Vooraf heersten er bij hem nog wat twijfels. De Wildervanksters kenden geen optimale voorbereiding, en trainer/coach René Zuidema vroeg zich af of zijn formatie wel op alle fronten klaar zou zijn voor het 1e competieduel met het bezoekende Jahn ll uit Stadskanaal.

Het antwoord op die vraag werd binnen tien minuten wel duidelijk. In de aanvangsfase gaven beide ploegen elkaar weinig toe, maar na een tussenstand van 3-3 lag het initiatief na de 10e minuut aan de kant van Aeolus. Meerdere keren schakelde de Wildervankster equipe uitstekend om van dekking naar aanval, waarbij de break outs ook succesvol werden afgerond. Dat leidde, na die genoemde 10 minuten, tot een 6-3 tussenstand. Veelvuldig werden bij Aeolus de cirklelloopsters gezocht en de opbouwlijn speelde met veel druk op de dekking van Jahn ll. De Stadskanaalster formatie verzette bergen werk om in het spoor van de tegenstander te blijven maar kon desondanks niet voorkomen dat Aeolus via 13-4 naar een ruststand snelde van 17-7. Die cijfers maken al duidelijk dat men bij de thuisploeg hun defensieve taken goed op orde had. Daarnaast had keepster Anne Pater aan Wildervankster zijde een aantal prima reddingen in huis.

DSC_6583.JPG

Binnen tien minuten na rust liep Aeolus, aan de hand van Daniëlla Zuidema, Elsa Brouwer, Hedy Oostenbrink en Danique de Groot, met fraai uitgespeelde aanvallen snel uit naar een ruime marge van dertien treffers (22-9). Daarmee was het wel gedaan met de aspiraties van het strijdende Jahn ll. Dat de bezoekers desondanks weigerden de handdoek te werpen en bleven  knokken voor een beter resultaat is beslist een compliment waard. Door die instelling bleef het treffen tot aan het laatste fluitsignaal ook de moeite van het bekijken waard. Daarbij liet de mentaliteit van de Stadskanaalsters, in de periode tussen de 40e en 50e minuut, ook de doelpuntenmachine bij Aeolus wat haperen. De thuisploeg wist echter de bakens met een gewijzigd aanvalsconcept weer te verzetten en trok met een ruime 32-14 overwinning de wedstrijd over de streep.