Nieuws

Nierstichting afdeling WildervankFOTO MEDIA.jpg

Collectanten Nierstichting in Wildervank zorgen met elkaar voor een prachtige opbrengst tijdens collecteweek

Ruim 40.000 vrijwilligers collecteerden van 19 tot en met 24 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. In Wildervank werd het mooie bedrag € 2492,10 opgehaald. 

Je ziet het niet meteen, maar kinderen met een nierziekte hebben het zwaar. Alle bijdragen helpen om ervoor te zorgen dat we nierziekten kunnen genezen, zodat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen.

Kinderen met een nierziekte hebben vaak maar één wens: gewoon lekker meedoen met andere kinderen. Spelen met vriendjes. Naar school fietsen. Sporten. Gamen. Logeren bij opa en oma … Maar hoewel je het vaak niet aan ze ziet, zijn dit soort normale activiteiten ongelooflijk zwaar voor jonge nierpatiënten. Tom Oostrom, directeur Nierstichting: 'Kinderen met een nierziekte hebben weinig energie, mogen niet eten wat ze lekker vinden, moeten veel zware medicijnen slikken en soms zelfs dialyseren. Dat is slopend. Maar ze geven niet op. Daarom zijn ze voor ons jonge helden. Voor hen willen we er zijn. Nu en later.'

Wij bedanken alle collectanten dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun. En zijn ontzettend blij met deze opbrengst.”

De Nierstichting mag in Wildervank al jaren een beroep doen op zo’n 50 collectanten. Onder hen een aantal hele trouwe collectanten, die maar liefst al 5, 10, 15 jaar en zelfs 35 jaar huis aan huis collecteren in Wildervank. Dit jaar zijn de jubilarissen verrast door een aantal sponsors: Zechsal leverde voor een vijftienjarige jubilaris een “verzorgingspakket” , Vishandel Schuur trakteerde de tienjarige jubilarissen op kibbeling. Alle jubilarissen kregen een prachtige zonnebloem van Gerard’s Bloemenkas. Gio’s Corner (Zuidlaren) trakteerde alle collectanten op een zakje overheerlijke kruiden, uiteraard zoutloos. Wij hopen ook in 2023 opnieuw een beroep te mogen doen op deze enthousiaste vrijwilligers en uw giften!

Collectant gemist?
Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen op https://nierstichting.nl/. Doneer en help mee zodat kinderen met een nierziekte weer mee kunnen doen.