Nieuws

Burendag voor uitproberen
in Margaretha Hardenberg CultuurcentrumIMG_3462.JPG

Voor het eerst is er ook een Burendag gehouden in het MHC. Het is bedacht door vrijwilligster Marcha de Haan. Vooralsnog is het alleen op de zaterdag. Men wil eerst zien of het ook aanslaat.

Ze willen in het MHC.ook wat meer reuring. 's Morgens was het met 12 bezoekers nog niet erg druk. Het om te proberen welke activiteiten gaan lopen en welke niet. De try-out was met drie vrijwilligers op poten gezet.

IMG_3484.JPG

“Je kunt voor Burendag van het Oranjefonds een gratis pakket aanvragen. Dat hebben wij ook gedaan”, verteld Marcha.

De activiteiten waren heel laagdrempelig voor jong en oud. Aan de koffietafel was gezellig te genieten van een kopje koffie of thee. Waar ook een kaartje werd gelegd en andere spelletjes werden gespeeld. Voor de kinderen was er iets lekkers, chocola en ranja. En waren er broodjes met knakworst. Met een kleurwedstrijd waren leuke prijzen te winnen.

IMG_3516.JPG

Kinderen werden met de mooiste figuren geschminkt. Er was voor en door de kinderen een rommelmarkt met mooi speelgoed. Waarmee kinderen een zakcentje konden verdienen. Er werden Oudhollandse spellen gespeeld als steltlopen en koekhappen. Er was een ganzenbord en er werd ouderwets geknikkerd. Een jongen deed het heel aardig met het sjoelen. Hij had zelfs publiek op de kerkbank zitten.

Na de middag zijn er ook nog kinderen op bezoek geweest. Gezellig was het zeker en het moet ook nog wat meer bekendheid krijgen.

IMG_3525.JPG