Sport

THOR - Regionale estafette kampioenschappen20220924_164322.jpg

Zaterdag  ging THOR  met 12 zwemmers naar Winschoten. Anders dan anders werden er alleen estafettes gezwommen tijdens de regionale estafette kampioenschappen.  Alle teams uit Groningen, Drenthe en Friesland konden hier aan mee doen. Helaas heeft THOR geen jongens junioren team, maar wél een meisjes junioren team, een dames én heren team en twee mixed teams.  Alle jongens/heren en meisjes/dames teams zwommen de 4x50m rugcrawl, schoolslag, vlinderslag, vrijeslag en wisselslag. Daarnaast zwommen de mixed teams ook nog de 4x50 vrijeslag en wisselslag.

Het meisjes junioren team met Ilse Jongepier, Elize Schierbeek, Kim Buurmeijer en Marjolie Spelde wist bij alle slagen als 3e te eindigen en zijn dan ook als 3e geëindigd in het klassement. Ze mochten een mooie beker in ontvangst nemen.

20220924_140409.jpg

Het heren team met Sven Brongers, Robert Joosten, Alex Heikens en Rinus Joosten viel met een 4e eindplaats net buiten de prijzen.  Een 6e plaats was er voor de dames Yke Spelde, Tineke Francis, Karin van Dijk en Heleen Spelde.

In het totaal klassement viel THOR helaas ook net buiten het podium met een 4e plaats. Azuro uit Delfzijl was met slechts twee punten meer 3e, Wetterwille uit Burgum 2e en HZ&PC Heerenveen won het kampioenschap.