Agenda

Longpunt Veendam
zorg voor mensen met chronische luchtwegklachtenDatum: 
woensdag 28 september 2022 19:00

 

Longfonds.jpg

Persoonsgerichte  zorg voor mensen met chronische luchtwegklachten

Op 28 september 2022 is er weer ‘Longpunt in Veendam’ en hopen we u weer te mogen ontmoeten en te horen hoe het met u gaat? Het Longpunt vindt plaats op onze  locatie bij  ‘’Zorggroep Meander locatie: Veenkade”, Kaap de Goede Hoop 1 Veendam om 19.00 uur. Rita Bijma, verpleegkundig specialist in huisartsenpraktijk Oosterbroek (Zuidbroek) gaat met u in gesprek over persoonsgerichte zorg bij een longziekte. Het beloofd weer een interessante avond te worden. 
Tijdens de bijeenkomst is er alle gelegenheid om in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom, de koffie en thee staat klaar!

Longpunten
Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?
Bij alle Longpunten zijn de bijeenkomsten gericht op mensen met een longziekte en hun partners en zorgverleners, waar actuele informatie en praktische tips worden gegeven. Afwisselend houden onder andere (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Uiteraard kunt u bij de zorgverleners met vragen terecht. De Longpunten zijn ook dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en van elkaar te leren.
Gratis deelname, gratis parkeren
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Zie ook www.groningen.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Longfonds
In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een zeldzame longziekte. Het Longfonds zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor iedereen met gezonde longen.