Agenda

Filmhuis met Rein de Graaff , Tuutjefloiters
en I am a Rolling StoneDatum: 
donderdag 15 september 2022 19:30

 

IMG_7484.jpg

Rockumentary Veendam over Rein de Graaff, Tuutjefloiters en I am a Rolling Stone in Filmhuis

Op donderdagavond 15 september Rockumentary Grunn in Veendam! Op deze speciale avond worden drie te gekke films vertoond. De eerste gaat over Veendammer Jazzpianist Rein de Graaff – Keep Swinging’, een van de grootste pianisten uit de Nederlandse jazzgeschiedenis. In zijn langdurige loopbaan speelde De Graaff met zo’n beetje alle jazzgiganten der aarde: Dexter Gordon, Babs Gonzales en Hank Mobley. Waar de jazz een rode draad blijft in De Graaff’s leven, kon het muzikantenbestaan van veel optreden en wilde nachten hem gestolen worden. Het eenzame leven op tournee leek hem maar niks. In 2019 stopt De Graaff met optreden en neemt hij de balans op. Hoe kijkt De Graaff terug op de gloriedagen van de jazz en zijn eigen loopbaan?

Tuutjefloiters - Fluustern in de Wind
De Tuutjefloiters uit Termunterzijl vormen jarenlang een streektaaltrio dat met vlotte en vooral melancholische liedjes succes oogst in de provincie. Ook zijn ze vaak in Veendam geweest voor een optreden. Van ‘84 tot ‘94 spelen An, haar broer Geert en zijn dochter Fransien Kuiper op zo’n beetje ieder podium dat er in de provincie te vinden is en zijn ze bijna net zo populair als Ede Staal. Stille kracht is An Kuiper die met haar gevoelige en verstilde liedjes haar jeugd, de provincie maar ook de dood bezong. Voor haar dichtwerk en liedjes ontvangt ze in 2014 de K. Ter Laan-prijs. Nog altijd is de band mateloos populair, bijna wereldberoemd in hun eigen Groningen. Hoe kijken de overgebleven leden terug op al die belevenissen in de provincie en de tragiek uit hun jeugd?

I am a Rolling Stone
Het geluk van een Stones-fan smaakt nooit zo zoet als na een reeks teleurstellingen. Nick Landman, een bijzondere Stones-fan die al jaren in Groningen woont heeft door allerlei omstandigheden veel concerten van de band gemist. Daardoor liet Nick zich niet uit het veld slaan en probeert hij steeds weer om een kaartje te scoren. In de woorden van de Stones zelf: ‘You Can’t Always Get What You Want; But If You Try Sometimes, You Might Find You Get What You Need.’

Er is ook een verzamel cd gemaakt van de Tuutjefloiters en deze is te koop op de avond zelf.

Datum:  donderdag 15 september
Aanvang: 19:30 uur
Toegang: € 5,00 [ leden ]

Tickets en informatie via: www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of de
theaterkassa. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.00 – 16.00 uur.

vanBeresteyn / Museumplein 5a  / 9640 AD Veendam /  www.vanberesteyn.nl