Sport

Handbalsters Aeolus starten voorbereiding op
eigen 'In Memoriam' toernooiIn aanloop naar het nieuwe seizoen organiseert men bij Aeolus op zondag 11 september voor de 1e keer het 'in memoriam' handbaltoernooi. Met deze titel wil men bij de Wildervankster handbalvereniging de herinnering levend houden aan de Aeolus mensen die niet meer onder ons zijn en die, in welke rol dan ook, hebben bijgedragen aan het in stand houden en ontwikkelen van het handbal in Wildervank.

Bij Aeolus streeft men ernaar om dit damestoernooi ieder jaar, voorafgaand aan het nieuwe seizoen, een plaats op de kalender te geven. Om die reden wordt er ook gestreden om een wisseltrofee die jaarlijks uitgereikt zal gaan worden.

Voor deze 1e uitvoering hebben, naast Aeolus, de damesploegen van Jahn II, Blue Stars, Beilen, en Cirkeltijgers, hun deelname toegezegd. Bij de thuisformatie zullen nieuwkomers Anne Pater en Laura Hofstede voor het eerst hun opwachting maken. Hun komst kwam als geroepen omdat trainer/coach René Zuidema zich de afgelopen weken geconfronteerd zag worden met drie speelsters die het komend seizoen aan zich voorbij laten gaan i.v.m. een zwangerschap. In de Wildervanckhal wordt het toernooi om 11:00 uur geopend met het duel tussen Aeolus en Blue Stars. De ploeg uit Winschoten sluit ook het toernooi af met een wedstrijd tegen het Groningse Cirkeltijgers.

De prijsuitreiking zal in de zaal plaatsvinden om 15:50 uur.
Alle tien wedstrijden zijn deze dag voor het publiek gratis toegankelijk.