Nieuws

Lucas en Gea sluiten voor vol bezet terras
derde Vakantiemarkt af



IMG_0075.JPG

Marktmeester Bert Smit is een tevreden man. “De Vakantiemarkten, 3 in totaal tijdens de bouwvak in Veendam, verliepen voortreffelijk. Er was veel volk op de been, en het was gezellig. Over die drie bouwvakmaandagen hebben naar schatting ruim 40.000 bezoekers de Vakantiemarkten bezocht. Dit jaar is de “braderie” voor de 58ste keer gehouden. Met zo’n 3 tot 4 kilometer aan kramen door het centrum met in totaal ruim 200 stands.

IMG_9959.JPG

De derde editie was met 15.000 bezoekers evenveel als de tweede. Ook dit jaar weer met allerlei marktkramen, horeca, muziek en activiteiten voor kinderen.

Aanvankelijk was de eerste en tweede editie drukker dan de derde vanwege de hoge temperaturen. Tien marktkramers hadden vanwege de hitte afgezegd. Vandaar de hier en daar lege plekken. Zo tegen halfvier kwam de verwachte verkoeling.

IMG_9940.JPG

De fans van Lucas en Gea waren er in grote getale. De terrassen bij Parkzicht waren overvol. Evert Baptist, Josje Meijer en de andere drie artiesten gaven ook akte de présence.

De nostalgische podiumkoepel van de gemeente Veendam was na de editie van 2019 buiten gebruik gesteld. Te veel gebreken na al die jaren. Zoveel dat herstel veel te duur zou worden.

IMG_9918.JPG

Marktmeester Bert Smit vindt het wel jammer. Het hoorde bij Veendam, en de podiumkoepel werd voor evenementen gebruikt in Veendam. Zoals de jaarlijkse presentatie van de SV Veendam spelers. Bert kan het zich uit zijn jeugd nog herinneren.

IMG_9995_2.jpg

Dat uiteindelijk ook de derde editie evenveel als de tweede trok was met de twee landelijk bekende artiesten niet moeilijk in te schatten. Volgens traditie sloten zij de Vakantiemarkt af. Al met al heeft het duo iets van 180 liedjes gemaakt, waaronder een aantal in het dialect. Inmiddels liggen er alweer 2 nummers klaar om uitgebracht te worden.

Lucas en Gea horen bij de Vakantiemarkt. Naast hun eerste nummers, waarmee ze op de markt hebben gestaan, lieten ze ook hun nieuwste single ‘Betere Tijden’ horen. In deze zware tijd geeft de tekst het gevoel weer van de meeste mensen.


 
Fotoalbum: