Bogdike

Zaterdag Bog & Roll  in Veendam



IMG_0938.jpg

Tekst Peter Panneman

Het Museumplein in Veendam gaat zaterdag 20 augustus terug in de tijd. Stichting Bogdike houdt deze dag Bog & Roll Veendam. Met vanaf het middaguur (live)muziek uit de jaren 30 tot en met de vroege jaren 60 van de vorige eeuw. Dansschool Let's Swing uit Groningen verzorgt dansdemonstraties om 13.00 en 15.30 uur. Er zijn ook muziekoptredens.

Van Tess & her Highway Patrol (50's rockabilly en rhythm and blueskwartet uit Leeuwarden), Boogie Banausen (teenage rock 'n'roll uit Duitsland, driemansformatie op saxofoon, piano en drums) en 44 Shakedown (Rotterdams kwintet, rhythm & blues en energieke rock ’n roll, inclusief 2 gierende saxen).

IMG_0895.jpg

D.j. At's Crazy Record hop zorgt voor de pauzemuziek. Deze muziek komt uit de jaren 30 tot de vroege jaren 60 van de vorige eeuw. Ook zijn er stands met onder meer vintage en retro geïnspireerde kleding. En zijn er op het plein oude Amerikaanse wagens uit de jaren 40 tot 70 van de vorige eeuw te bewonderen.

In dorpshuis De Wending in Zuidwending is vanaf 19.00 uur een Hawaiian Style Afterparty. Met optredens van 44 Shakedown en d.j. At's Crazy Record hop.