Nieuws

Veel belangstelling en activiteiten bij
17e Kinderfeestweek Veendam



2007 KFW (2).JPG

Waar begin dit jaar corona weer opspeelde en de organisatie van de met meerdere scenario's rekening hield, is alles daarna goed op gang gekomen en staat er een geweldige KFW op het punt van beginnen. Bijzonder is dat er al een kleine 150 online aanmeldingen zijn en dat er ook vier avondprogramma's zijn. Dat belooft veel, maar is ook best spannend met veel nieuwe coördinatoren.

In 2020 werden er op het terrein van de KFW speciale zomertasjes uitgedeeld, in 2021 was er een aangepast programma van drie dagen waarbij 's morgens de twee jongste groepen waren en 's middags de oudste twee. Nu is er weer de hele (mid)week programma voor alle groepen: terug naar hoe het was/hoort. ‘Bestemming bereikt!’ is het thema, iets wat tegelijk wel passend is bij de herstelde situatie. De familie Zomer gaat dit jaar op vakantie naar Frankrijk maar helaas … autopech. Hoe nu verder? Tom en Tineke, de kids, willen naar Parijs, croissants en stokbrood! Maar wat als de auto zelfs wordt weggesleept! Hoe bereiken ze dan nog hun bestemming?

2007 KFW (9).JPG

De belevenissen van de familie Zomer staan op het podium centraal en daar omheen draait van alles. Bijna geen enkel probleem is nieuw en de vergelijkingen die Jezus vertelt en worden uitgespeeld op het podium en bieden voor veel situaties een oplossing. Ook de liederen die de band o.l.v. Peter Hartman speelt, sluiten daar regelmatig bij aan maar er zijn ook ‘gouwe ouwe KFW-songs' zoals ‘Draai de kraan maar open’ en ‘One Way Jesus'. Ook het middagprogramma heeft enkele activiteiten die eigenlijk niet mogen ontbreken vinden zowel de kinderen als veel groepsleiders want wat is een KFW zonder bijv. zo'n gave speurtocht, huttenbouwen of verftikkertje? Een onderdeel wat pas voor de 2e keer op het programma staat maar zeer waarschijnlijk een vaste waarde zal worden, is de workshopmiddag. Er zijn nu zeven workshops zeker: laser gamen, een eenmalig kinderkoor, poppenspel, reuzenzeepbellen maken, toneel, volleybal en schilderen en hopelijk ook voetbal. Met recht mag je dit alles toch echt een KinderFEESTweek noemen!

Dit is niet iets wat zomaar zo goed en groot is geworden. In 2005 was de 1e editie op wat toen nog het grasveld bij winkelcentrum Dukdalf was, in 2007 en 2008 was het sportveld bij de Winkler Prins aan de Raadsgildelaan en vanaf 2009 is het telkens in Borgerswold onderaan de grote heuvel zoals veel kids dat noemen of ‘het ballonveld’ en op de vergunning staat evenemententerrein. Het mooie Borgerswold biedt veel voordelen zoals beperkte geluidsoverlast, veel ruimte voor een tiental tenten en honderden spelende kinderen, schitterende spellocaties en gelegenheid om alles goed naast elkaar te kunnen doen en ook van te genieten als omstander zoals veel familieleden en betrokken doen. Gezien de goede weersverwachtingen zullen er ook dit jaar wel weer vel belangstellenden zijn die ook een plekje hebben omdat er voor hen een speciale tent is.

2012 KFW (7).jpg

De KFW is het langste ‘vaste’ meerdaagse evenement van Veendam en is voor veel kinderen een echt hoogtepunt. Vakanties worden er veelal op afgestemd. Dat geldt natuurlijk ook voor de vele vrijwilligers, een kleine 200 dit jaar. Wat de KFW voor hen betekent? (noot voor de redactie: hier kan iets worden opgenomen uit de bijlage met statements van de vrijwilligers).

Er zijn dit jaar maar liefst vier avonden met speciale programma's. Op maandagavond is er vanaf 19.30 uur een vrouwenavond met het thema ‘Bestemming bereikt? Ontdekken wie je bent'. Zoals eigenlijk ieder jaar is op dinsdagavond vanaf 19.30 de gezinsavond met een grote verloting. Dit jaar is Vrolijk theater terug en wel met de voorstelling ‘Alles andersom'. Waar de afgelopen jaren het jongerengedeelte werd verzorgd door Prime Time, is dat nu logischerwijze in handen van Afterbeat. De Engelse DJ Genesis is van de partij, bij diverse jongeren mogelijk al bekend via zijn optredens op de Winkler Prins. Dat is op woensdag vanaf 19.00 uur, waarbij begonnen wordt met laser gamen. Het laatste avondprogramma is de ‘Sing & Snack’ op donderdag de 25e vanaf 20 uur. De muziek wordt verzorgd door Soulfuel en na het zingen zijn er broodjes hamburger!

2009 KFW (5).JPG

Wat ooit begon bij Dukdalf als een mogelijk mooi event, is inmiddels dus een vast gebeuren geworden. Er is al zoveel moois te doen geweest en dat laten de foto's door de jaren heen zien.

Online aanmelding is mogelijk t/m vrijdag 19 augustus via de knoppen/linkjes op de KFW-website en Facebook. Dit zorgt voor veel minder drukte bij de inschrijving op de maandag. Al een kleine 150 kinderen zijn op deze handige manier aangemeld.


Fotoalbum: