Nieuws

Leerlingen met hun diploma in de spotlight
van het theater vanBeresteynIMG_8577.JPG

Net als vorig jaar hebben de leerlingen van de Winkler Prins hun diploma in de spotlights van het theaterpodium in ontvangst genomen. Na de diploma-uitreikingen in het eerste corona jaar in het stadion moest men ook in 2021 voor het tweede jaar op zoek naar een alternatief. Dat in het theater gevonden werd om de leerlingen voor een keer letterlijk in het spotlight te zetten.

Het diplomeren in het spotlight van het theater is gebleven. Het geeft veel sfeer. "Het is niet uit nood geboren, maar wel uit nood ontstaan”, zegt bestuurslid Ferdinand Vinke. “Dit concept voelt voor de leerlingen als heel plezierig. Het geeft veel aandacht en en veel tijd om nog even bij de docenten langs te lopen. Het is een stuk relaxter dan met alle leerlingen op het podium te staan.”

IMG_8549.JPG

Bij elke leerling werd een kort praatje gehouden over de behaalde resultaten, waarna zij hun eigen diploma of certificaat konden ondertekenen. 

Maandag hebben de leerlingen VWO hun diploma uitgereikt gekregen met een score van 97 procent. De honderd procent zou via herkansingen nog gehaald kunnen worden. Voor de Havo stond op de dinsdagavond de prognose op 97,5 procent. Van de Mavo op de woensdagavond hebben bijna 150 leerlingen hun diploma gehaald en van de Praktijkschool 50 leerlingen.

IMG_8600.JPG

Alvorens de leerlingen hun diploma's op het podium kregen uitgereikt was er met hun familie eerst een heel trajact te gaan door de benedenverdieping in vanBeresteyn. 

Langs de route werden rozen uitgereikt door de ouderraad. Leerlingen van de school deelden stroopwafels uit. Er stond alcoholvrije champagne klaar en werden er lekkere hapjes uitgedeeld. Behalve het dweilorkest van Voorwaarts was ook Elvis 'in the building'. 

IMG_8590.JPG

Leerlingen konden met hun familie een fotoportret laten maken. Op een Wall of Fame van canvas met oude portretfoto’s hebben de gediplomeerden een laatste boodschap achter gelaten, meestal aan hun docent. En kregen ze hun jaarboek mee. 

“In corona tijd hebben we te maken gehad met motivatieproblemen van de leerlingen. Maar tegelijkertijd hebben ze ook heel veel andere dingen geleerd dan je op school leert. Ze hebben geleerd dat niet alles voorspelbaar is en niet alles maakbaar.”


Fotoalbum: