Clubkampioenschappen THOR 2022

In zwembad De Borghoorns te Annen streden de zwemmers van THOR zaterdag tegen elkaar tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen. Tijdens de heerlijk zonnige middag namen maar liefst 38 zwemmers het tegen elkaar op. De 50 meter vlinderslag, rugcrawl, schoolslag en borstcrawl stonden op het programma. Degene die het minst ver van zijn/haar limieten af zwom, óf er zelfs onder zwom, werd de winnaar.

Yke Spelde bleef slechts 3.71 seconden boven haar limiettijden en werd daarmee 3e. Ilse Jongepier en Marjolie Spelde wisten zelfs onder de limiettijden uit te komen. Met -3.15 seconden behaalde Ilse de 2e plaats en met -11.07 seconden behaalde Marjolie het beste resultaat en werd daarmee voor de vierde keer op rij clubkampioen.

Families namen het ook nog tegen elkaar op tijdens de familie estafette. Negen families wisten een team van vier zwemmers op de been te brengen en streden tegen elkaar op de 4x25 meter vrije slag. De snelste vier gingen door naar de finale, waar de 4x25 meter wisselslag werd gezwommen.
De familie Jongepier-Van Dijk wist deze finale te winnen, gevolgd door de familie Buurmeijer-Hiddingh en de familie Spelde-Fransens.

Aan het eind van het seizoen wordt ook altijd bekend gemaakt wie de zwemmer van het jaar is geworden. De zwemmer van het jaar is degene die gedurende het seizoen de meeste seconden/minuten verbeterd heeft. In het seizoen 2021-2022 waren er maar liefst 23 zwemmers die voor deze prijs in aanmerking kwamen. Ook hier ging Marjolie Spelde er wederom met de 1e prijs vandoor. Marjolie wist afgelopen seizoen maar liefst 8 minuten en 2 seconden te verbeteren. Tweede werd Yke Spelde met een verbetering van 5 minuten en 47 seconden. Met een verbetering van 4 minuten en 40 seconden behaalde Ilse Jongepier hier de 3e plaats.

Tijdens de clubkampioenschappen werden al weer vele persoonlijke records gezwommen, waarmee de strijd om de titel zwemmer van het jaar 2022-2023 gestart is.
Spectaculair slotstuk van de clubkampioenschappen was het bommetje kampioenschap. Deze werd nipt gewonnen door Sven Brongers. Kim Buurmeijer werd met een halve punt minder 2e en Ilse Jongepier en Jelmer Joosten eindigden samen op de 3e plaats.