Nieuws

Leer- en Sportpark de Langeleegte officieel geopendIMG_1714.JPG

Vrijdag 1 juli is het Leer- en Sportpark de Langeleegte geopend. Voor de bezoekers was een inspirerend programma samengesteld. Ook bedoeld voor alle bezoekers, waaronder bestuurders en beleidsmakers van andere gemeentes. De dag was samen met de Vereniging Sport en Gemeenten georganiseerd.

De gasten werden welkom geheten door burgemeester Berry Link van de gemeente Veendam. Wethouder Henk Jan Schmaal vertelde over de ontwikkeling van het Leer- en Sportpark de Langeleegte. Het Skills Garden in Veendam is de grootste van Europa. Het is een sport-, speel- en ontmoetingsplek gebaseerd op het Athletic Skills Model.

IMG_1568.JPG

Het belang van sporten en bewegen in het onderwijs werd door oud topsporter/coach Gerard Kemkers nader uitgelegd. De ASM founder René Wormhoudt liet de aanvullende toepassingsmogelijkheden zien van het Athletic Skills Model in Veendam. Professor Erik Scherder gaf een lezing over het effect van sporten en bewegen op het lerend vermogen van kinderen. De hersenen gaan bij meer bewegen beter werken. Het verbeterd het vermogen tot initiatief nemen, zaken plannen, impulsen beheersen en zelfregulatie.

IMG_1719.JPG

De officiële openingshandeling heeft om 14.00 uur plaatsgevonden met het omhoogtrekken van een groot spandoek en zo de doorgang vrijmaakte. Samen met diverse gebruikers en gastsprekers Erik Scherder, Gerard Kemkers en Rene Wormhoudt is de het Leer- en Sportpark vanaf de loper, naast het Henk Nienhuis Stadion, feestelijk geopend.

IMG_1796.JPG

Leer- en sportpark de Langeleegte
Dit unieke Leer- en Sportpark is volledig gericht op de verbinding tussen leren en sporten. Het Athletic Skills Model heeft een belangrijke rol gehad bij de inrichting van het Leer- en Sportpark, met name voor de Skills Garden. Veendam gaat hiermee voor een nieuwe aanpak én invulling van Sportpark De Langeleegte.

IMG_1702.JPG

“We zijn ervan overtuigd dat dit Leer- en Sportpark voor de inwoners van Veendam de beste toekomst biedt”, aldus de initiatiefnemers.

Na het faillissement in 2013 van de betaalde voetbalclub SC Veendam was het de vraag wat de gemeente Veendam met het stadion en het omliggende gebied moest. Van het scholengemeenschap de Winkler Prins was er al een schoolgebouw. Het oude schoolgebouw van de voormalige Technische School aan de J.G. Pinksterstraat kampte met serieuze problemen van de fundering. De Winkler Prins wilde al heel lang graag alle leerlingen op een locatie.

IMG_1706.JPG

Het was de opmaat naar het plan om al het voortgezet onderwijs neer te zetten in een sportomgeving. Henk Jan Schmaal: “Zodat mensen ook geprikkeld worden om dingen te doen.” Waarbij het oude stadion als onderdeel behouden bleef, en zo werd ingepast voor een mooie multifunctionele sportgerelateerde bestemming.


 
Fotoalbum: