Nieuws

Zaterdag Open Monumentendag
Zaterdag wordt de Open Monumentendag(en) (European Heriatge Days plaats. In diverse Europese landen worden dan gedurende een of enkele dagen monumenten voor het publiek.

In Nederland vindt de Open Monumentendagen altijd plaatst in het tweede weekend van september. Gemeenten bepalen zelf of ze meedoen aan de Open Monumentendagen, en of ze het hele weekend meedoen of alleen de zaterdag of de zondag.

In Veendam is het zaterdag 8 september Open Monumentendag. Thema dit jaar is Moderne Monumenten. Er zijn twee routes beschikbaar. De eerste route voert langs Moderne Monumenten die buiten het centrum liggen. Een fietsroute dus of anders met de auto. Deze route is samengesteld voor het Veenkoloniaal Museum en de gemeente Veendam.

De andere route is samengesteld door het Wijk en Buurtbeheer in het centrum en voert langs bijzondere gebouwen in het centrum. De route is samengesteld door de beheerteams Tuss'n Baide Daipen, Havenbuurt en Centrum Platform en ook gemaakr in samenwerking met de gemeente Veendam. Deze route is wandelend te doen. De route is 6.5 km en duurt ongeveer 11/2 tot 2 uur. Vertrekpunt is het Museumplein maar er kan ook gestart worden bij het treinstation van de STAR aan de Parallelweg.

Beide routebeschrijvingen en informatieboekjes zijn te verkrijgen in het Veenkoloniaal Museum en cultuurcentrum vanBeresteijn.

Daar is tevens een expositie te zien van foto's van Janneke Kraai en foto's uit de verzameling van Rink Oosting.

Het Veenkoloniaal Museum is tijdens Open Monumentendag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.


  Reactie Plaatsen Of Bekijken....