Nieuws

Terugblik op een fantastische intocht AvondvierdaagseIMG_0316_0.JPG

De nieuwe organisatoren van de Avondvierdaagse waren eigenlijk van plan om gewoon met een groepje mee te gaan lopen. Maar dat verliep anders. De Avondvierdaagse zou wel eens niet door kunnen gaan. Na de overname van de oude organisatie zijn Ria Lindeman, Ingrid Sibering, Liesbeth Deinum, Chantal Kelman  en Gerda Bodde de nieuwe gezichten geworden van het wandelevenement.

IMG_0347.JPG

Henny Kaldijk van de oude garde was constant bij het team aanwezig. Albert Bosscher heeft met al zijn ervaring op de avond van de intocht ondersteuning gegeven.

IMG_0377.JPG

Chantal Kelman had al ervaring in het organiseren van de Lichtjestocht. “Maar dat is een stuk kleiner als dit”, zegt ze. “Het was natuurlijk wel een opgave. Er was ons direct al verteld dat het pittig zou worden omdat het kort dag was. We hadden het in korte tijd opgepakt en waren er met z'n allen meteen vol ingegaan. Het is goed verlopen. We hebben elkaar wel eens aangekeken dit in zo'n korte tijd te hebben gedaan. En dan wordt het ineens werkelijkheid. Het is echt fantastisch.”

IMG_0813.JPG

Om en nabij vijftig vrijwilligers, waaronder ook de verkeersregelaars en de EHBO'ers, hebben het wandelevenement ondersteunt. Voor hen ook alle lof. “We zijn zelf ook langs de route geweest. Ikzelf ben met Ingrid Sibering achter de paardentram meegelopen. Iedereen van ons was wel ergens te vinden.”

IMG_0433.JPG

Traditioneel is het verzamelen van de 5 kilometer groepen en die van de 10 kilometer op het oude veld van de Winkler Prins. Wegens de werkzaamheden was deze niet beschikbaar en mocht worden uitgeweken naar het kunstgrasveld van Veendam 1894.

IMG_0612.JPG

Eigenlijk een schot in de roos vanwege de prachtige accommodatie. Het vertrek van de gezamenlijke groepen over het brede pad, en langs het stadion, het gaf vanaf de brug van de wielerbaan een prachtig schouwspel van rijen lopers. Die onder de brug door liepen. Begeleid door muziekkorpsen.

IMG_0899_0.JPG

Langs de route in en rondom het centrum stond veel publiek om de lopers te verwelkomen. En om hen te overladen met bloemen en iets lekkers. Het was bijzonder feestelijk. Overal was te merken dat de feestvreugde weer terug is. Mensen waren heel uitgelaten. De deelnemers hadden er ontzettend veel zin in. Sommigen hebben vijf dagen meegelopen. Die hebben de rustdag niet gepakt. Overal langs de route was er heel veel enthousiasme en veel blije gezichten.

IMG_0953_0.JPG

Omdat ook de wandelvierdaagse in Wildervank, tegelijk met die in Veendam, was gestopt hadden de losse verenigingen en de individuele lopers zich bij Veendam aangesloten. Het resultaat zal zijn dat er veel meer lopers op pad waren dan de 2300 normaal. Speciaal voor de Wildervankers was de de 10 kilometerroute van donderdag aangepast.

IMG_0957.JPG

“Op naar het volgend jaar. We gaan evalueren wat er goed is gegaan, wat fout en wat er beter kan. We hebben dan meer tijd en kunnen we het nog leuker maken. Het moet ook weer een beetje groeien. Misschien hier en daar wat vernieuwen. Nu hebben we de tijd om lekker met elkaar rond de tafel te gaan om leuke plannen uit te gaan werken.”

Op de felicitaties voor zo'n mooie avondvierdaagse: “We zijn er ook trots op eigenlijk wel”, klonk het ietwat bescheiden.


 
Fotoalbum: