Nieuws

Terugblik Feestweek 375-jarig bestaan van WildervankIMG_2536.JPG

Het Organisatie comité spreekt van een geslaagde Feestweek 375-jaar Wildervank. Na de corona periode hadden de enthousiaste vrijwilligers hun schouders gezet onder de organisatie. In een kort tijdsbestek werd een breed programma georganiseerd voor jong en oud, bestaande uit maar liefst 24 activiteiten.

“De feestweek gaf ook een stukje saamhorigheid en sociale binding onder de bevolking. Zo was het ook goed voor de leefbaarheid”, aldus een op de feestweek terugblikkende voorzitter Henk Robben.

IMG_1338.JPG

De kinderactiviteiten waren wat later op gang gekomen i.v.m. de Cito toetsen tijdens de feestweek. Het internationaal bekende acrobaten echtpaar Tobit & Jasmijn heeft in het Margareta Hardenberg Cultuurcentrum voor de kinderen een spectaculaire voorstelling gegeven op de eenwieler. Waarbij Jasmijn op Tobit zijn hoofd stond terwijl hij op de hoge eenwieler fietste. Het Margareta Hardenberg Cultuurcentrum is tevens de oefenruimte van het circusechtpaar.

In het monumentale gebouw was een echte escaperoom gebouwd. Ook in het Theehuis Tante Tally mocht de jeugd middels opdrachten proberen te ontsnappen.

IMG_1709.JPG

De Eerste Wildervankster Paardentram had een dienstregeling tussen de locaties. Zoals het vervoer voor ouderen van het Klaverjasmarathon in Dorpshuis Bijleveld, en naar het kegelen in Huize Bareveld. De spelers van het gekostumeerd voetbaltoernooi bij VV Bareveld werden ook per paardentram vervoerd. Met de meest gekke uitdossingen.

IMG_1901.JPG

De Zomerjaarmarkt op de zaterdag is druk bezocht geweest, zowel door de plaatselijke bewoners alsmede bezoekers uit de regio. Meer dan 50 standhouders waren op de markt vertegenwoordigd. Daarbij was er ook een gezellige rommelmarkt op het plein van de Grote kerk.

IMG_2326.JPG

“Het was een fantastische dag, en goed georganiseerd”, aldus initiatiefnemer Henk Robben. “Met op de markt heel gevarieerde waar. De marktkramers waren ook heel enthousiast. Als de Zomer-jaarmarkt volgend jaar weer gestalte gaat krijgen willen ze ook graag weer terugkomen.”

IMG_2459.JPG

's Morgens vanaf zeven uur had men de kramen opgezet. Ter hoogte van Partycentrum Het Raadhuis en het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum werden in het kanaal waterspelen georganiseerd. Peddel en zo uit Kielwindeweer had de kano's beschikbaar gesteld. Reva Watersport had twee waterfietsen in de vorm van een zwaan in het water gelaten. Er was begeleiding met een motorboot. Naast de waterspelen was er nog een kleine kermis voor de kinderen.

Zondag was er voor de kinderen nog een versierde fietsentocht. En is er een motortoertocht gereden. Een fietstocht leidde naar de boerenbedrijven in Wildervank.

IMG_1574.JPG

Ook muziek heeft een belangrijke rol gespeeld en was het genre heel divers. Ter gelegenheid van het optreden van het Popkoor Funisme was ook de muziekkoepel tussen de Plantsoenlaan en Rozenlaan weer in gebruik genomen. Voor Funism was het de eerste keer. “Het is lekker zingen in de muziekkoepel, en er zit via het plafon akoestiek in.”

IMG_2914.jpg

Ter afsluiting van de feestweek werd op zondagavond door VKSO Veenkoloniaal Symfonieorkest en het koor van VKSO in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum een concert gegeven. Tevens heeft Muziekvereniging Voorwaarts Veendam op de woensdagavond erop als blijk van waardering voor de feestweek in de Muziekkoepel een concert gegeven.

IMG_2698.JPG

Komende week dinsdag gaat in het Raadhuis nog een evaluatieavond plaatsvinden. Men wil de komende jaren in klein comité verder gaan met het organiseren van diverse dorpsfeesten, zoals een Midzomerjaarmarkt en een eventueel bevrijdingsfeest op 5 mei.

“Wij gaan ons inzetten voor de leefbaarheid en de onderlinge verbinding van de bevolking woonachtig binnen de Gemeente Veendam.”


 
Fotoalbum: