Nieuws

Tandartsenpraktijk Van der Wal Veendam
overgenomen287119132_5273670929415291_3233723778649604722_n.jpg

Door Peter Panneman

Na ruim 33 jaar is er een eind gekomen aan Tandartsenpraktijk Van der Wal in Veendam. De praktijk wordt per 1 juli overgenomen door PUUR Mondzorg. Zij gaan de praktijk voortzetten aan de Prins Bernhardlaan 89 te Veendam.

In januari 1989 is Sebastiaan van der Wal met zijn tandartsenpraktijk begonnen aan Marne in de garage. Hij had de praktijk van tandarts J.H. Bouwhuis uit Wildervank overgenomen. Een wachtkamer had hij bijna niet, zodat er altijd op tijd gewerkt moest worden. In 1989 hadden de patiënten al een moderne tandarts met moderne apparatuur.

Na de geboorte van hun tweede zoon in 1994 werd het hele huispraktijk en kwam er een tweede spreekkamer en ook werd de wachtruimte groter. Met de tweede spreekkamer kwam er ook een mondhygiëniste bij. In 2013 kwam er tweede tandarts te werken en in 2017 ontstaan de plannen om een nieuwe praktijk te bouwen, helemaal klaar voor de toekomst.

In 2018 werd de huidige locatie aan de Prins Bernhardlaan geopend. Een supermoderne praktijk, duurzaam gebouwd met 5 spreekkamers. Het aantal tandartsen steeg naar 7 en daarnaast waren 3 mondhygiënisten actief, 2 preventie assistentes, 10 assistentes, een baliemedewerker en een praktijkmanager.

De tandheelkunde veranderde van tijd hebben om met de mensen te praten en ze te helpen en iedereen kennen naar een kliniek van de toekomst, waar mondzorg wordt verleend. Het is een groot bedrijf geworden en daar voelt de dorpstandarts van vroeger zich niet meer thuis. Jonge tandartsen zijn geen zelfstandigen meer die een praktijk willen en kunnen runnen. Daarmee werd er een keuze gemaakt om door een tandartsketen te worden overgenomen en daarmee de voortgang van de praktijk te waarborgen.

De doelstelling van de Prins Bernhardlaan is volbracht. De patiënten houden tandartsen, de assistentes houden werk en Sebastiaan kan met goed gevoel met pensioen. Misschien denkend dat vroeger alles beter was, maar zoals hij zelf zegt: “mijn zoon werd een betere tennisser en is nu een betere tandarts dan ik dus is het heden, zeker niet slechter, maar wel anders, moderner en passend bij de tijd”. Als laatste wil hij zijn patiënten bedanken voor het vertrouwen dat ze al die jaren in hem gehad hebben.

PUUR Mondzorg is een groep van tandartspraktijken met inmiddels 13 vestigingen in Noord-Nederland met bewezen kwaliteit in mondzorg. En we zijn veel meer dan dat. Want dankzij samenwerking en omvang kunnen ze meer specialistische diensten aanbieden en je nog beter begeleiden. Zo houd je een gezonde mond en een gaaf gebit. En als het aan hun ligt je leven lang.

Vrijdag 1 juli zal een video reportage uitgezonden worden op de kabelkrant van Veendam over Van der Wal