Nieuws

Spetterende livemuziek zaterdagavond
tijdens feestweek WildervankIMG_1481.JPG

In 2005 zijn de tweelingbroers Jeroen en Marcel ter Veer uit Wildervank achter in het schuurtje begonnen met het maken van muziek. Samen met hun vader die op de basgitaar speelde. Zo waren vader Ter Veer en zijn zoons met de muziek begonnen. Marcel speelde op de lead gitaar met vocals, zijn broer Jeroen vocals met gitaar.

Na het overlijden van hun vader 10 jaar geleden was Koos van Sprundel met bas erbij gekomen. Arjan Sijbring is er vanaf 2007 bij als drummer. Martin uit Veendam is als gitarist sinds december erbij betrokken. Hij heeft eerst bij een andere band gespeeld als invalgitarist. Het klikte. “Het gaat dan mooi en dan blijf je hangen.” Martin komt oorspronkelijk uit Grolloo. Waar goeie muzikanten vandaan komen. Maar hij woont al jaren in Wildervank.

Het is gezellig vertoeven in hun oefenruimte annex kroegje. Eigenlijk waren ze ermee begonnen om gezellig bij elkaar te zitten met een biertje. Waar humor de boventoon voert. Het klikte met elkaar. Koos van Sprundel is de senior.

“We spelen eigenlijk een beetje van alles”, vertelt Marcel. “Wat leuk is dat doen we. Het is niet alleen de sixties of the seventies. Je moet het mee maken.”

“We hebben eigenlijk 15 jaar zonder naam gezeten.” Tot zijn oom een goeie ingeving kreeg, hij had de naam R.U.W. bedacht. R.U.W. Wat's in a name, zeggen ze wel eens. Heel wat: het staat voor Rock uut Wildervank! In de Stainkroeg tijdens de Koningsnacht spelen voor dik 200 man hebben ze het ook gemerkt.

IMG_1471.JPG

“Het is niet alleen meer voor eigen publiek. De groep liefhebbers groeit nog steeds meer. Teveel meer willen we niet, want we hebben ook ons werk er tussendoor.”

De partyband R.U.W. speelt covers uit de jaren 60, 70, 80 en 90 die ze hebben bewerkt. “Als het origineel rustig is maken we er een eigen sjeu aan.”

“We hebben een vast repertoire, maar soms kiezen we weer wat andere nummers. Zodat we ook drie uur achter elkaar kunnen spelen. Met thema's doen we ook iets. Ook dat hangt af van de locatie.”

“In het MHC spelen we in de kerk, dus het worden nu allemaal gospels.” Een daverend gelach van de mannen verraad iets dat het niet echt serieus was bedoeld. Maar het thema gaat de Blues Brothers worden. In de Stainkroeg was het R.U.W. met de opera.

Zaterdagavond geeft R.U.W. in het Margaretha Hardenberg Centrum tijdens de feestweek een liveoptreden. Genieten van rock in Wildervank van de enige echte Wildervanker rockgroep.

Aanvang 20.00 uur.

Er is zaterdagavond met de feestweek meer te beleven voor de muziekliefhebbers. In Het Raadhuis is er livemuziek van feestband De Esperando’s.