Nieuws

Crisisnoodopvanglocatie in de gemeente Veendam geopend3C4A0002kopie.jpg

De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam hebben besloten een crisisnoodopvang gereed te maken voor de tijdelijke opvang van vluchtelingen en asielzoekers. Woensdagavond werd de Sorghvliethal in Veendam opengesteld voor de opvang van maximaal 100 personen.

Aanmeldcentrum
Al langere tijd zijn er problemen met de huisvesting van vluchtelingen en asielzoekers na melding bij het Aanmeldcentrum in Ter Apel. Het COA is hard aan het werk een oplossing te vinden om deze problemen op te lossen. Voor de korte termijn heeft het COA het Rijk gevraagd een helpende hand te bieden. Vanuit de Rijksoverheid zijn de veiligheidsregio’s gevraagd noodopvangplekken te realiseren. De gemeente Veendam is daarom op zoek gegaan naar een passende, tijdelijke locatie in onze gemeente. 

IMG20220615154902.jpg
 
Opvang 
Burgemeester Berry Link: “Het college van burgemeester en wethouders vindt dat de gemeente een verantwoordelijkheid heeft om een bijdrage te leveren aan de opvang van vluchtelingen en asielzoekers. De gemeente Veendam biedt de komende tijd crisisnoodopvang. Dat betekent dat vluchtelingen die bij aankomst in Ter Apel niet direct geholpen kunnen worden, hier tijdelijk verblijven. Deze mensen verblijven kort in de gemeente Veendam. Daarna vertrekken zij naar een andere locatie in ons land.”

Informatie
De meest gestelde vragen en antwoorden en actuele informatie kunt u bekijken op www.veendam.nl/opvangvluchtelingen. Als de informatie die u zoekt niet op de website staat, neem dan contact op via telefoonnummer 0598 652222 of stel uw vraag per mail via opvangvluchtelingen@veendam.nl.