Nieuws

Feestweek 375-jarig bestaan Wildervank geopend
met rondrit paardentram en historische films



IMG_1147.JPG

Op 16 juni is het 375 jaar geleden dat Adriaan Geerts Wildervank het dorp Wildervank heeft gesticht. Een originele vlag van Wildervank speelde nog een rol in het onder de aandacht brengen bij het borstbeeld van de stichter. De vlag was kort geleden geschonken door wijlen de heer Molema, voormalige voorzitter van Wildervank Vooruit.

De Feestweek van het 375-jarig bestaan van Wildervank is maandagavond geopend met een rondrit in de Wildervanker Paardentram. Met het bestuur en organisatiecomité, en met genodigden aan boord.

IMG_1138.jpg

In het geheim was er een tussenstop bij het A.G.Wildervankhuis. Daar werd aan boord Jaap de Weijs, oprichter van de paardentram, welkom geheten. De Weijs was ook medeoprichter van de Wildervanker Filmclub.

Tijdens de rondrit door Veendam en Wildervank reed draaiorgel Zwarte Doris voorop naar het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum. De voormalige kerk die in 1687 in gebruik was genomen. Op 31 december 2006 was er de laatste dienst gehouden.

IMG_1174.JPG

En kreeg het gebouw een nieuwe functie als cultuurcentrum. Waar na de rondrit koffie, thee, broodjes en soep klaarstond.

Om 19 uur was er de inloop voor de belangstellenden van de filmavond over oud Wildervank. Voor de pauze werd de zwartwit film over Wildervank uit 1966 vertoond. De film was overgenomen van een filmer uit Stadskanaal. In 1983 ging de pas opgerichte filmclub, naar het idee van Jaap de Weijs, zelf een film over Wildervank opnemen. In kleur en met geluid zijn prachtige beelden geschoten. Een zaal vol mensen hebben de beide films aanschouwd.

IMG_1214.jpg

Het brede programma van de Wildervanker Feestweek voor jong en oud bestaat uit maar liefst 23 onderdelen. Optredens van de circusartiesten Tobit & Jasmijn met éénwieleracrobatiek, een rockband tot aan klassieke- en filmmuziek, van waterspelen tot gekostumeerd voetbal. Er is zeker voor ieder wat wils. https://www.facebook.com/375jaarwildervank?_rdr

IMG_1221.jpg