Nieuws

101-jarige mevr. van Dam - van Houten3C4A9610.JPG

Vrijdag 3 juni kreeg de 101-jarige mevr. Maria Van Dam-van Houten bezoek van loco burgemeester Ans Grimbergen op haar woonadres in de Veenkade in Veendam. Ze nam een grote bos bloemen mee voor de jarige. Ook kreeg ze nog bloemen van het personeel van Veenkade.

3C4A9598.JPG

Mevr. Van Dam is geboren in Warffum op het hoge land waar ze ook naar school ging, maar reeds op 13-jarige leeftijd kwam ze bij een boer in dienst als dienstmeid. Daarna trouwde ze met een boerenarbeider, hij overleed in 2004. Samen kregen ze 3 kinderen, en een kind die doodgeboren werd. Ze heeft 8 kleinkinderen en 11 achterkleinkinderen.

3C4A9603.JPG

Ze woonde onder meer in Uithuizermeeden, Spijk en in een verzorgingstehuis in Uithuizen. Vanwege een verslechterde gezondheid verhuisde ze 2 jaar geleden naar de Veenkade. Daar knapte ze op en is zelfs de gezondheid nog beter dan 5 jaar geleden. Een hobby van haar is breien, maar ze kijkt geen TV. Zo weet ze dus ook niet van b.v. de oorlog in Oekraïne. Ze wordt al 22 jaar verzorgd door Ella de Vries uit Uithuizen en zij is dus eigenlijk een goede vriendin van mevr. van Dam geworden.


Fotoalbum: