Nieuws, Regio

Vijfde editie NightHunt, de jacht op ongekend gitaartalentIMG_9829.jpg

Jonge gitaristen uit Groningen en Drenthe kunnen zich weer in de kijker spelen tijdens de NightHunt. Op 25 juni vindt deze  ‘zoektocht naar ongekend gitaartalent’ voor de vijfde keer plaats op het podium op het Museumplein in Veendam. Voor de winnaar ligt er als hoofdprijs een fantastische Squier elektrische gitaar klaar. Aanmelden kan tot en met 15 juni.
Tijdens de Nighthunt laten jong Gronings en Drents gitaartalenten hun kunsten zien en horen (foto stichting Bogdike).

Op de middag voor de Night of the Guitars betreedt jong Gronings en Drents gitaartalent het podium in Veendam om hun skills op gitaar te vertonen. Dit mag met eigen werk of een cover, met een band of solo, met een akoestische of juist een elektrische gitaar. Alles is mogelijk”, zegt Albert Boddema van LEO Music & Audio in Stadskanaal, die de gitaartalentenjacht samen met stichting Bogdike organiseert. Ook stelt LEO de hoofdprijs beschikbaar: een prachtige elektrische gitaar van het bekende merk Squier.

Met de NightHunt wil de organisatie van de Night of the Guitars jonge gitaristen de kans bieden om op een uitdagende manier podiumervaring op te doen. De organisatie stelt wel enkele eisen aan de deelnemers. Zo mogen ze maximaal twintig jaar oud zijn en moeten ze in Groningen of Drenthe wonen. “Wij vinden het ontzettend belangrijk dat jeugdig muzikaal talent zich blijft ontwikkelen”, zegt Boddema. “Door er een competitie van te maken met een prachtige hoofdprijs, willen wij de jeugdige gitaristen stimuleren om het allerbeste uit zichzelf te halen.”

Hoe doe je mee?
Jonge gitaristen die willen meedoen aan de Nighthunt, kunnen zich tot en met 15 juni aanmelden via www.nighthunt.nl. Iedereen die zich aanmeldt, betreedt op zaterdagmiddag 25 juni het podium in het centrum van Veendam. Zij vertonen hun kunsten, waarbij zij worden beoordeeld door een deskundige jury. De winnaar wordt nog diezelfde middag bekendgemaakt.