Sport

Zwemmers van De Brug Veendam zijn er klaar voor!



De wedstrijdzwemmers van de Brug Veendam zijn helemaal klaar voor de Special Olympics Nationale Spelen.JPG
Foto: Marinus Hol

“We hebben er zin in!” De wedstrijdzwemmers en coaches van De Brug Regio Veendam zijn er klaar voor. De Special Olympics Nationale Spelen 2022.

Op 10 juni gaat de Special Olympics Nationale Spelen Twente officieel van start met een grandioze openingsceremonie in het fameuze Fanny Blankers Koen Stadion in Hengelo en de toppers van de Brug Regio Veendam zijn erbij! Maar liefst 13 zwemmers en 5 coaches reizen af naar dit nationale evenement. Zaterdag 11 en zondag 12 juni zijn de wedstrijden; de divisioning en de finales in zwembad “Het Ravijn” in Nijverdal. De sporters van de Brug komen uit op de rugcrawl, schoolslag, vrije slag en wisselslag, op diverse afstanden. Natuurlijk mag de estafette niet ontbreken. Ook veel familieleden, vrienden en supporters zullen afreizen naar Twente om deze atleten toe te juichen. Team De Brug Veendam is er klaar voor! 
En al is meedoen belangrijker dan winnen; toch hopen we stiekem op veel medailles!

Special Olympics
De Special Olympics Nationale Spelen is het nationale sportevenement voor sporters met een verstandelijke beperking die dit jaar in Twente wordt georganiseerd. 14 Speelsteden, 25 sporttoernooien, 2800 vrijwilligers, 3000 atleten en coaches (uit Nederland, Saba en Bonaire) en een olympisch dorp van maar liefst 25.000 vierkante meter.