Nieuws

Bekken Fysiotherapie als Praktijk "Overwinning"
van Sytske Lohof-VenemaIMG_0878.jpg

Op 16, 17 en 18 mei heeft het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank voor het eerst dienst gedaan als cursusruimte voor de stuitcursus van bekkenfysiotherapeut Sytske Lohof-Venema. Vanuit haar eigen bekkenfysiotherapiepraktijk ‘Overwinning’, en in samenwerking met Profundum Academy in Dordrecht, wordt deze cursus gegeven aan algemeen en bekkenfysiotherapeuten die zich willen verdiepen in het gebied rondom de stuit.

In totaal reisden zo’n 35 therapeuten naar Wildervank af om de cursus te volgen. Het cultuurcentrum werd omgetoverd tot cursusruimte waarbij er voor het orgel een aantal behandelbanken werden opgesteld waar iedereen aan kon oefenen. Een unieke plek op steenworp afstand van de eigen praktijk van Lohof-Venema (www.praktijkoverwinning.nl) die zij sinds 2011 is gestart.

Lohof-Venema heeft zelf een methode ontwikkeld waarbij in geval van een scheve stuit deze weer rechtgezet kan worden. Deze milde, uitwendige techniek, de NIMOC methode (Non-Invasive Mobilisation of the Coccyx), is inmiddels in heel Nederland uitgerold en heeft al heel wat patiënten van stuitklachten afgeholpen.

Naast vermindering van stuitklachten kan er ook verbetering komen bij urologische, gynaecologische of seksuele problematiek, maar bijvoorbeeld ook bij (lage) rugklachten. Voor Lohof-Venema is het gebruik van het cultuurcentrum echt een uitkomst. Normaliter reist zij naar het westen om deze cursus te geven, nu kan zij zo in haar achtertuin aan de slag.