Nieuws

Moderne Klassieken in Kijk ‘s Kunst WildervankMiddagslaap 2016 Gerrit Velthuis_0.jpeg
Middagslaap 2016 Gerrit Velthuis

Het lijkt een tegenstelling: Moderne Klassieken. Modern betekent eigentijds, actueel, opvallend nieuw. Klassieken verwijst naar kunstenaars (schrijvers, schilders, beeldhouwers) uit de Antieke (Griekse en Romeinse) Oudheid of uit een bepaalde bloeitijd, zoals renaissance, barok of neoclassicisme. Ook hun beroemde kunstwerken noemt men soms klassieken, zoals de Venus van Milo, de Mona Lisa, de Nachtwacht.

Een schijnbare tegenstelling inderdaad, want als hedendaagse kunstenaars werken op de wijze en in de geest en stijl van de klassieken, kunnen we gerust van moderne klassieken spreken. En precies dat is wat de kunstenaars in deze tentoonstelling doen. Niet alleen zijn zij geschoold op de Klassieke Academie, die studenten vanuit de eeuwenoude figuratieve traditie wil opleiden tot eigentijdse beeldende kunstenaars. Ook beschikken zij over de vaardigheden om kwalitatief hoogstaand werk te vervaardigen. Werk dat verdient bewonderd te worden. Klassieke schoonheid. 

“Moderne Klassieken”, met werk van in 2016 en 2017 afgestudeerde leden van AKKA (Alumni Kunstenaars van de Klassieke Academie): Angelique van Dalfsen, Elise d’Hont, Annelies Reuter, Gerrit Velthuis en Antoinette Vunderink. Van 28 mei t/m 10 juli in galerie Kijk ’s Kunst, Poststraat 77 Wildervank. Zie: kijkskunst.com