Nieuws, Sport

Geen volleybaltoernooien op de agenda in VeendamPersfoto volleybal (02).jpg

De organisatie van onder andere het Zechstein Stratenvolleybal Toernooi en De Romein Beachvolleybal krijgen het niet voor elkaar om beide sportevenementen nog op de agenda te krijgen voor dit jaar. De jaarlijks terugkerende evenementen vonden in 2019 voor het laatst plaats, en trekken jaarlijks honderden deelnemers en toeschouwers uit Veendam en omstreken.

Time Out
Helaas heeft Stichting Sport- en Evenementen doen moeten besluiten om beide evenementen nog een jaar op te schuiven. Het Zechstein Stratenvolleybal Toernooi vindt gebruikelijk in mei plaats in het Indoorcentrum in Veendam. Het volleybaltoernooi trekt jaarlijks zo’n 500 sporters verdeelt over twee avonden, met als afsluiter een feestavond met muziek. Om dit op zo’n korte termijn nog te realiseren was voor de organisatie te kort dag. “We willen het toernooi graag een vervolg geven, echter wel op de wijze zoals men de afgelopen jaren van ons gewend was”. ‘aldus Rob van Loenen’ 

Voor De Romein Beachvolleybal geldt hetzelfde. Het toernooi dat in 2019 haar 1e editie beleefde bleek een groot succes onder de deelnemers en toeschouwers. Ze kregen afgelopen tijd dan ook vaak de vraag of het beachvolleybal toernooi deze zomer weer plaats zou vinden in recreatiegebied Borgerswold. Helemaal bij een meerdaags outdoor evenement komt een behoorlijk draaiboek kijken. Voor de organisatie die veelal afhankelijk is van vrijwilligers bleek de zomer van 2022 helaas niet haalbaar. 
Ook hier heeft men de intenties uitgesproken om voor 2023 een datum te prikken voor de terugkeer van De Romein Beachvolleybal.

In 2023 komen we terug
De komende periode wil Stichting Sport- en Evenementen gebruiken voor het prikken van geschikte datums voor beide sportevenementen. In de jaren voor de uitbraak van de pandemie is gebleken dat beide evenementen erg populair waren onder een brede doelgroep binnen de gemeente Veendam. Het is de organisatie er alles aan gelegen om in 2023 beide evenementen weer met frisse moed te organiseren!