Nieuws

Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst
Winkler Prins en Veenkoloniaal MuseumIMG_0882.JPG

Donderdag 19 mei heeft de bestuurder van de scholen van Stichting Winkler Prins, de heer Ferdinand Vinke, en de directeur van het Veenkoloniaal Museum, de heer Hendrik Hachmer, in het bijzijn van Burgemeester Link, een samenwerkingsovereenkomst ondertekend in het Veenkoloniaal Museum Veendam.

IMG_0885.JPG

Nóg intensievere samenwerking
Op incidentele basis doen het museum en de school al wel samen projecten. Deze samenwerkingsovereenkomst is echter bedoeld om de al bestaande band een structureler karakter te geven.

IMG_0887.JPG

In de overeenkomst staat onder andere dat het streven wordt dat alle leerlingen van Winkler Prins, tenminste één keer in hun schoolloopbaan, iets met het museum gedaan hebben. Zoals een bezoek aan het museum om de geschiedenis van hun eigen omgeving te kennen. Of meewerken aan een project waarbij het museum betrokken is. Zo is het museum weer een andere leeromgeving. Het museum stelt één keer per twee jaar een ruimte ter beschikking waar leerlingen een tentoonstelling kunnen bedenken, maken en zelf gaan organiseren.

IMG_0899.jpg

Voor het museum kan deze samenwerking ook gaan betekenen dat ze een jonger publiek trekken en gebruik kunnen maken van de kennis van de jongeren hoe ze het museumbezoek onder jongeren kunnen stimuleren.

IMG_0900.jpg

Al samengewerkt bij diverse tentoonstellingen
De afgelopen jaren hebben het Veenkoloniaal Museum en de scholen van Stichting Winkler Prins al in verschillende projecten goed samengewerkt. Voorbeelden hiervan zijn de Napoleontentoonstelling, de keramieken hondjes en de tentoonstelling Joods Leven in Veendam.

IMG_0895.jpg

Verder hebben twee geschiedenisdocenten aan de Winkler Prins (meneer Frumau en meneer Onderwater) al zitting in de Raad van Advies van het museum.

IMG_0894.JPG