Nieuws

Bestuur MHC blij met de parkeervakken



IMG_0643.JPG

Het heeft even geduurd (drie jaar). Maar bestuurslid Henk Robben van het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank is blij met de parkeervakken voor het cultuurcentrum. Het zijn stevige graskeien waar het gras doorheen kan groeien.

Al sinds jaar en dag was er het probleem dat bezoekers van het cultuurcentrum er niet fatsoenlijk konden parkeren. De geparkeerde auto's langs de rijbaan aan het trottoirkant was op zich nog geen probleem. Het probleem was het parkeren half op de berm langs het Westerdiep. Met als resultaat afgereden spiegels en beschadigde bumpers.

De eigenaren kwamen beklag doen bij het bestuur van het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum. Het bestuur kon alleen maar brieven sturen aan de gemeente. Het is gebeurd dat een brandweerauto onderweg naar een woningbrand er niet door kon. De doorrij ruimte was te smal. Ook tractoren en vrachtwagens kwamen vast te zitten door de dubbel geparkeerde auto's.

IMG_0648.JPG

Het parkeren op het gras in de berm gaf spoorvorming. Dat gaf modder en rotzooi op de weg. Bezoekers wilden er ook niet meer staan. Op een gegeven moment werden de auto's ook half op de stoep gezet. Met als gevolg verzakte tegels.

Met de parkeerplaatsen langs het kanaal zijn er op het trottoir nieuwe en dikkere stoeptegels gelegd,

Binnenkort wordt de feestweek gehouden in kader van het 375-jarig bestaan van Wildervank. Ook wordt in dezelfde week het 25-jarig bestaan van de Stichting Wildervanck – Wildervank gevierd. De beheerder van het voormalige kerkgebouw, thans cultuurcentrum. Men is er nu goed op toegerust.