Podiumplaatsen voor SV Veendam Atletiek
in Gieten en Stedum

Afgelopen zaterdag verschenen leden van SV Veendam Atletiek aan de start van de Run van Gieten en de Steemer Omloop in Stedum. En niet zonder succes! SV Veendam legde beslag op meerdere overwinningen. Manon Otter won niet alleen de 6 km in Gieten, maar verbrak het parcoursrecord in een tijd van 22 minuten en 56 seconden (gemiddelde snelheid 15,69 km/u!).

Run van Gieten
Bij de Run van Gieten, onderdeel van ‘Loopcircuit de Kop van Drenthe’ stonden leden van SV Veendam aan de start van de verschillende afstanden. Wat een prachtig loopfestijn met veel sfeer en gezelligheid! Manon Otter won de wedstrijd over 6 km met ruime voorsprong en in een parcours record van 22.56. Annewil Schreuder pakte de winst bij de dames op de 10 km in een tijd van 39.14. Jan Venhuizen deed hetzelfde en won in de categorie M50+ in een tijd van 37.43. Onze 12 jarige top jeugdatlete Romée Warners schitterde op de 6 km en behaalde de tiende plaats in een tijd van 30.51.

Steemer Omloop
Ook in Stedum stond een wedstrijd op het programma. De Steemer Omloop eerste wedstrijd van het Ommelanderloopcircuit. Klaas Brouwer won de 10 km in de categorie M50+ in een tijd van 40.20. Harmannus Hovinga kwam net 6 seconden later binnen en won daarmee de 10 km in de categorie M60+.

Alle overige uitslagen van beide evenementen zijn terug te vinden via uitslagen.nl.