Nieuws, Sport

Veendammer Sportweek van startluvmybry-team-2444978_1920.jpg
Foto luvmybry

Van maandag 16 mei tot en met zondag 22 mei 2022 organiseert Veendam Beweegt, onderdeel van de gemeente Veendam, samen met verenigingen uit de gemeente de Veendammer Sportweek. Tijdens deze week openen sportaanbieders, clubs en verenigingen de deuren om Veendammers in beweging te krijgen.
 
Sporten in Veendam
Veendam heeft met ruim 30 sportverenigingen en in totaal 60 sportaanbieders een groot aanbod op het gebied van sport en bewegen binnen de gemeentegrenzen. Al het aanbod is te vinden via www.veendambeweegt.nl. Naast dat sporten gezellig en leuk is om te doen, is bewegen ook goed voor de gezondheid. Door sporten voel je je fitter, je ontwikkelt betere motorische vaardigheden en je hersenen gaan er beter door werken. Uit recent onderzoek in het basisonderwijs is gebleken dat 40% van de kinderen niet actief is binnen de georganiseerde sport. De Veendammer Sportweek is dus de uitgelezen mogelijkheid om hier verandering in te brengen.
 
De Veendammer Sportweek is de vervanger van het project Kies je Sport. Een project dat jarenlang plaatsvond in de gemeente Veendam. Met de Veendammer Sportweek als vervanger ligt de nadruk op het in de spotlights zetten van verschillende aanbieders. Zo worden borden langs de weg geplaatst, wordt een boekje verspreid in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en zetten Veendam Beweegt en de aanbieders zich in op social media.
 
Deelnemende sportaanbieders
De verenigingen die meedoen met de Veendammer Sport week zijn: v.v. Wildervank, Fit Factory Borgerswold, Old School Fit Borgercompagnie, Zwemclub T.H.O.R., Tennis- & Padelclub Veendam, Athlete Club, Oxygym, Honk - & Softbal The Blokes, Ashido Karate, MHC Daring, Flash Veendam, Stormvogels Veendam, Manege Lipizza, Handbalvereniging Aeolus en SV Veendam Atletiek.
 
Meer informatie
Meer weten over de Veendammer Sportweek? Of meer weten over sportmogelijkheden in de gemeente Veendam? Stuur dan een mail naar veendambeweegt@veendam.nl of kijk op www.veendambeweegt.nl. Neem ook eens een kijkje op de social media accounts van Veendam Beweegt: www.facebook.com/veendambeweegt en www.instagram.com/veendambeweegt