Nieuws

Ontmoet de kunstenaars van de tentoonstelling ‘Verbeeldend verbinden’



20220301-_MG_8304.jpg

Kunst in Huis organiseert regelmatig inspirerende tentoonstellingen. Momenteel loopt de tentoonstelling ‘Verbeeldend verbinden’ waarin drie lokale kunstenaars hun eigen zoektocht naar het maken van een ultiem beeld laten zien. U krijgt de kans deze kunstenaars te ontmoeten! Zondag 22 mei van 14.00 tot 16.00 vindt er een Meet & Greet plaats in het monumentale pand Van Heijningen Bosch te Veendam. Komt u ook?

Elke kunstenaar onderscheidt zich door een geheel eigen beeldtaal, deze lichten we voor u uit. 
Suzanne Hartmans uit Beerta
Hartmans maakt geometrische reliëfs in zwart-wit en kleur. In haar werk vormt het spel met de waarneming en de optische illusie een belangrijke rol. Een grafische benadering in haar werk is sterk aanwezig. In haar blindrukken ontstaan optische illusies die zij doortrekt in haar driedimensionale werk.

Margreet Doornbos uit Veendam
Doornbos legt zich de laatste jaren steeds meer toe op abstractie met behulp van verf, potlood, pen en textiel. Met deze materialen gaat ze voor elk kunstwerk op zoek gaat naar een sferisch en uitgebalanceerd beeld. Ze streeft daarbij naar verbinding tussen verstilling, een suggestie van ruimte en eenvoud.

Noah Slot uit Groningen
Slot verbindt in beeld door allerlei thema’s op het doek samen te laten komen. Hij nodigt de kijker uit om te gaan associëren en een eigen verhaal te creëren. Telkens opnieuw. Zijn kleurrijke en speelse werken spreken van een eigentijdse schilderstijl, waarbij soms ook gebruik wordt gemaakt van tekst. 

Meet & Greet met de exposerende kunstenaars 
Tijdens de Meet & Greet zullen de exposerende kunstenaars hun werk persoonlijke toelichting geven. U bent van harte uitgenodigd op zondag 22 mei van 14.00 tot 16.00 in Van Heijningen Bosch te Veendam. Interesse? U kunt u tot 19 mei aanmelden via info@kunstinhuis.nl, vermeld hierbij ook het aantal personen waar u mee komt. Graag zien we u 22 mei bij de Meet & Greet van ‘Verbeeldend verbinden’!