Handbalsters Aeolus 'stelen' punt van hvz-Vivendi

Foto JeppeSmedNielsen

Na enkele wedstrijdloze weken mochten de handbaldames van Aeolus weer eens de strijd aangaan in een competitieduel. hvz-Vivendi uit Oosterhesselen kwam op bezoek in de Wildervanckhal voor een treffen dat voor de thuisploeg uiterst moeizaam verliep. Na een 13-12 stand halverwege, deelden beide ploegen de punten met een 21-21 eindstand.

Het ontbreken van een handvol vaste krachten mocht door de thuisploeg amper als excuus opgevoerd worden voor een matig optreden. Aeolus startte nog voortvarend, stond via 3-0 en 5-2 aan de goede kant van de score, maar zag de Drentse formatie ook telkens weer terug in de wedstrijd komen. En dat laatste hadden de Wildervanksters aan zichzelf te wijten. De ploeg grossierde in balverlies in de passing en acteerde in de dekking veel te timide. Een veelvoud aan individuele fouten in aanvallend en defensief opzicht brak Aelus op. Daarnaast werd de cirkel te weinig in het spel betrokken.Via een 8-6 tussenstand bereikte het de rust nog wel met een minieme voorsprong (13-12), maar het vertoonde spel zorgde voor hoofdbrekens op de bank bij de thuisformatie. Trainer/coach René Zuidema schakelde over op een andere variant in de dekking, hetgeen enige verbetering bracht, maar niet voldoende om zijn ploeg over het dode punt heen te tillen. Het ontbrak aan overtuiging en daadkracht op meerdere fronten en de gasten wisten daar, ondanks het gebrek aan wisselspelers, prima gebruik van te maken.

Ook in de 2e helft bleek Aeolus maar niet in staat om de bakens te verzetten. Lichtpuntjes in die 2e helft waren het optreden van jeugdkeepster Moniek Hadders en de treffers van jeugdspeelsters Zoë van Dijk en Laura Schutte. Maar op het moment dat de gasten uit Oosterhesselen in de 50e minuut een voorsprong van twee treffers op wisten te bouwen (18-20), leek de thuisploeg de handdoek geworpen te hebben. Ondanks doelpunten van Irene Mik, Daniëlla Zuidema, Kimberley van der Laan en Anita Bult, bleef de thuisformatie worstelen met het eigen spel. Met nog drie minuten te gaan leek het duel bij 18-21 wel gespeeld. Maar de Wildervankster equipe wist in de laatste minuut op het tandvlees bij 21-21 nog langszij te komen dankzij een bevlieging van Anita Bult. En met een halve minuut te gaan, en het balbezit voor de gasten, toonde Aeolus plotseling wel de agressie en de overtuiging in de dekking waaraan het bijna zestig minuten had ontbroken. Daarmee stelde het een punt veilig waarop de ploeg eigenlijk geen recht meer had. Een punt 'gestolen' derhalve want hvz-Vivendi had in dit treffen meer verdiend. Volgende week in de uitwedstrijd tegen Beilen zal een aanzienlijke verbetering nodig zijn om dat duel tot een goed einde te brengen. Treffers Aeolus; Daniëlla Zuidema (8x), Anita Bult (5x), Irene Mik (4x), Kimberley van der Laan (2x)