Nieuws

Meet in mei je bloeddruk in de Bibliotheek Veendam



bloeddruk_meten_campagne_man.jpeg

Vrijdag 6 mei start de Mei Meet Maand van de Hartstichting. Tijdens deze maand kunnen mensen onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting gratis hun bloeddruk komen meten bij Bibliotheek Veendam.

Vanaf je 40ste stijgt het risico op een hoge bloeddruk. Ook wanneer je je gezond voelt kun je hiermee te maken krijgen. De Hartstichting roept daarom op vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten, ook als die nu goed is. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting in de maand mei openbare meetpunten in door het hele land. Bibliotheek Veendam is één van de locaties.

Bloeddrukmeetpunt in Bibliotheek Veendam
Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kan iedereen elke donderdag*, vrijdag en zaterdag onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf hun bloeddruk komen meten in Bibliotheek Veendam. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Je krijgt ook concrete tips en adviezen over wat jij zelf kan doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. Het meten is gratis.

Het bloeddrukmeetpunt van de Hartstichting is in mei geopend op:

  • Donderdag*: 11:00 en 17:00 uur
  • Vrijdag: 11:00 en 17:00 uur
  • Zaterdag: 11:00 en 17:00 uur

*m.u.v. Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag