Nieuws

Wandelvierdaagse Veendam gered



279014560_5118755218240197_845784535262243611_n.jpg

Door Peter Panneman

De Wandelvierdaagse van Veendam is gered. De 62e editie wordt 'gewoon' gehouden van maandag 20 tot en met vrijdag 24 juni. Eind maart maakte medeorganisator Albert Bosscher uit Muntendam bekend dat hij, Gerlof Sinnema en Ina Norder er mee zouden stoppen. Corona en leeftijd speelden daarbij de belangrijkste rol. Kort na deze aankondiging meldden zich 6 dames uit Veendam bij Bosscher:

Henny Kaldijk, Chantal Kelman, Ingrid Sibering, Liesbeth Deinum, Ria Lindeman en Gerda Bodde (laatste 2 staan niet op de foto). Ze nemen de organisatie over. Bosscher voerde meerdere gesprekken met de 'overnamekandidaten'. Gisteravond werd besloten dat de 6 de organisatie van het wandelspektakel op zich nemen. Bosscher: "Ze moeten wel flink aan de bak. De vergunningen zijn aangevraagd bij de gemeente."

Medailles
Eerder vertelde Bosscher dat, vanwege de voorbereidingen, de vierdaagse pas in september zou worden gehouden. "Ze zeggen dat ze het makkelijk redden om de vierdaagse in juni te houden. Dat is hun pakkie aan. Wij ondersteunen ze. De routes liggen al klaar. We laten de verzekering doorlopen en ook hebben we nog medailles liggen. Die kunnen ze ook krijgen."

Muziekkorpsen
Het vastleggen van muziekkorpsen voor de intocht op vrijdagavond wordt nog een dingetje. Weet ook Bosscher. "Wij hebben wel een paar aanvragen gedaan, maar we weten nog niet of die ook kunnen en willen. Andere vierdaagsen kunnen ook niet aan korpsen komen."

Opgelucht
Is de Muntendammer opgelucht dat de Wandelvierdaagse van Veendam is gered? "Nog niet helemaal. Er moet nog wel iets gebeuren. Maar als alles eenmaal rolt. Op de achtergrond blijven we aanwezig. En als ze een avond een verkeersregelaar te kort komen, wil ik wel inspringen."