Nieuws

Jubileumconcerten Winkler Prins Harmonie in vanBeresteyn in Veendam



IMG_0194.JPG

De Winkler Prins Harmonie zag in het jaar 1977 het levenslicht. De toenmalige muziekdocent Kor van Dijk spande zich samen met erelid Piet Horst in voor de oprichting van een schoolorkest. Van Dijk werd ook de eerste dirigent. In 1984 had Herman Dijo het dirigeerstokje overgenomen.

Sinds 1994 is Jack Horst dirigent. Bij de oprichting van het orkest was hij leerling van de school en besloot bariton te gaan spelen bij het gezelschap.

IMG_0317.JPG

Het laatste eigen concert is alweer van drie jaar geleden. Gelukkig kon in vanBeresteyn op vrijdag- en zaterdagavond de twee jubileumconcerten worden gegeven. Ondanks de korte en lange onderbrekingen van de repetities was het instuderen van een gevarieerd repertoire gelukt.

Alle 46 leden waren in coronatijd eensgezind achter het orkest blijven staan, in de overtuiging dat er weer betere tijden zouden komen. Vandaar ook dat er vrijdagavond weer een heel compleet orkest op het podium zat. Vlak voor het studieweekend in 2020 heeft men ruim anderhalf jaar niet gezamenlijk kunnen musiceren.

IMG_0342.JPG

Veel muzikanten maken de keuze om in het orkest te blijven spelen als ze na hun examen de school hebben verlaten. Dat maakt de sfeer in het orkest ook zo bepalend: samen muziek en plezier maken. Daarin speelt de samenstelling van het orkest zeker ook een rol. Het orkest bestaat uit leerlingen, oud-leerlingen, personeelsleden en oud-personeelsleden van Winkler Prins, variërend in leeftijd van 12 tot 70-plus. Er zijn ook stelletjes door ontstaan. En zit er al een van de kinderen op muziekles.

IMG_0373.JPG

Dirigent Jack Horst was na zijn schooltijd het orkest ook trouw gebleven. In 2017 werd het podium in de schoolkantine omgedoopt tot Jack Horstpodium.

Zaterdagavond is het tweede jubileumconcert uitgevoerd door het Reünistenorkest. Met als een van de thema's 'voorgangers en voortzetters'.

IMG_0305.JPG