Nieuws

Asverstrooiing op begraafplaats Dalweg 36 Wildervank



_DSC6059.jpg

Tekst Hans van Noort [ hansvannoort@parkstadveendam.nl ]

Wijk- en Buurtbeheer Wildervank heeft eindelijk zijn zin. Op de begraafplaats aan de Dalweg 36 is er nu ook een mogelijkheid om de as van een overleden dierbare te verstrooien.  De gemeente heeft een gedeelte ingericht als verstrooiingsveld en er een monument geplaatst. Dit monument, 2 marmeren afgebroken zuilen, symboliseert het afgebroken leven. Aan de zuilen kunnen, indien gewenst, plaatsjes worden bevestigd met gegevens van diegene waarvan de as hier verstrooid is. Ook is er een informatiebord neergezet.

_DSC7831.jpg

Dit alles maakt de begraafplaats aan de Dalweg compleet. Er kan al begraven worden, al  vanaf 1919. Er is een urnenwand. Dit gedeelte is overigens kort geleden van nieuwe beplanting voorzien en nu dus ook de mogelijkheid om as te verstrooien. Het verstrooiingsveld ligt aan de oostkant van de begraafplaats, aan de kant van de N33.

_DSC7833.jpg

Wijk- en Buurtbeheer Wildervank staat terecht even stil bij dit moment. Jan Rijks van Wijk- en Buurtbeheer Wildervank is trots en blij op wat bereikt is. Wekelijks zijn bovendien vrijwilligers bezig om de zerken en/of grafstenen schoon te maken en opnieuw te beletteren. Een haast onmogelijke klus, maar het vordert gestaag.

Voor vragen en informatie neem contact op met de gemeente.