Zwemmers THOR presteren goed op Noordelijke kampioenschappen

In januari zouden de regionale winterkampioenschappen zwemmen plaatsvinden. THOR zwemmers  Ilse Jongepier, Yke en Marjolie Spelde,  Kim Buurmeijer, Sven Brongers, Sem Hiddingh en Robert Joosten hadden zich hiervoor weten te plaatsen. Helaas ging deze wedstrijd niet door vanwege corona.

Zaterdag kwamen zwemmers uit Groningen, Friesland en Drenthe naar Beilen waar deze wedstrijd gedeeltelijk ingehaald werd. Nu werden alleen niet alle afstanden gezwommen maar alleen de 100 meter vlinderslag, rugcrawl, schoolslag, vrijeslag en wisselslag.  De genoemde  zwemmers mochten hier aan mee doen, maar alleen Ilse Jongepier, Marjolie Spelde en Sven Brongers gingen de strijd aan.  Sven deed mee aan de schoolslag, vrijeslag en wisselslag. Ilse en Marjolie gingen voor het volledige programma van 5 afstanden.

En met succes! Marjolie wist kampioen van het Noorden te worden op de 100m vlinderslag door haar persoonlijk record te verbeteren met 4 seconden. Ilse wist op deze afstand 3e te worden. Medailles waren er ook voor Marjolie op de 100m vrijeslag (2e), 100m rugcrawl (2e) en 100m wisselslag (3e). Op de vlinderslag, schoolslag en vrijeslag wist ze ook nog eens clubrecords te verbeteren. Sven ging vooral snel op de 100m wisselslag, waar hij zijn persoonlijke record met 12 seconden wist te verbeteren.

De zwemmers proberen zich momenteel opnieuw te plaatsen voor de regionale zomerkampioenschappen.