Overslaan en naar de inhoud gaan
Site Header

odab Westerschool Wildervank
van schoolplein naar droomplein

Door op zondag, 17 april, 2022 - 07:30

Plein ontwerp.png

odab Westerschool in Wildervank heeft al heel lang de wens om het schoolplein om te toveren tot een droomplein. Een plein waar volop met heel veel plezier gespeeld kan worden door alle kinderen.

Dinsdag 19 april start de school de actie: odab Westerschool: op weg naar een nieuwe speelsituatie, met het versturen van de Plein-krant aan alle ouders, verzorgers en externe contacten. In deze krant worden de plannen die de school heeft met het plein uit de doeken gedaan,. Ook wordt in de krant vermeld hoe het plein gefinancierd zal worden. Een deel wordt bijdragen door Scholengroep OPRON, waar odab Westerschool onder valt. De rest zal de school zelf moeten bekostigen. Dat doen ze onder meer door het organiseren van een heel groot pleinfeest in juni. Daarvoor wordt van 16 tot en met 20 mei in samenwerking met SimmereN Schroot BV een inzamelingsactie van oud ijzer en metaal gehouden, terwijl gedurende de gehele periode van april tot en met september een crowdfunding actie plaatsvindt. In september wil de school dan graag het nieuwe schoolplein gerealiseerd zien.

Naast de aanpak van het ‘grote’ plein wil de school tevens samen met de buurt en gemeente bekijken hoe ze de WOP kunnen upgraden. Sinds de invoering van het vijf-gelijke-dagen-model maakt de school intensief gebruik van deze prachtige speelplek en ze zien zeker mogelijkheden om het spelen daar nog aantrekkelijker te maken.

Voor het kleuterplein meldt de school zich aan voor de actie Maak kans op een ANWB-Verkeersplein. Dit is een maatschappelijk initiatief van de ANWB, waarbij in elke provincie 1 school een ANWB-verkeersplein kan winnen. Tussen 9 en 24 mei kan er op odab Westerschool worden gestemd en ze hopen natuurlijk dat iedereen massaal gaat doen.

Om iedereen op de hoogte te brengen van de actie  worden er, naast het verspreiden van een Plein-krant, flyers uitgedeeld in de buurt.
Mochten lezers de Plein-krant willen ontvangen kunnen ze contact opnemen met de school: info.daltonwesterschool@opron.nl